Nu har Martin Söderberg flyttat till kusten

Publicerades den 12 augusti 2013 19:30

Broberg Bandy    

I samband med Brobergsloppet kunde hemsidan berätta att nyförvärvet Jonas Engström anslutit till truppen. Nu har även det andra nyförvärvet för säsongen, Martin Söderberg, slagit ner sina bopålar sju mil närmare kusten…

Hemsidan träffar Martin i Brobergs omklädningsrum, strax innan måndagens träning ska ta vid. Ännu en träning i raden av den långa försäsongen. Men nu är det inte långt kvar innan laget får beträda isen för första gången denna säsong. Och för Martins del, som tidigare spelat i Edsbyn, är ispremiären något senare än vad han är van vid. Inte desto mindre ser han fram emot den.
– Vi går på is nästa måndag, säger Martin något förväntansfullt.

Nyförvärvet har deltagit i alla träningar efter semesteruppehållet, med undantag för en. Och flytlasset har nått Söderhamn, även om den egna lägenheten på Stamvägen får vänta några veckor till. Tillfälligt härbärge är hos Martins moster. Och om staden och laget säger han:
– Jag trivs bra i Söderhamn och med laget. Även flickvännen trivs och har fått jobb på Waynes Coffee. Själv är jag för tillfället utan arbete, men vi jobbar på en lösning. Tills dess är jag öppen för det mesta.

Den försäsongsträning Broberg bedriver skiljer sig inte nämnvärt från Edsbyns, enligt Söderberg. Broberg kör ca fem gånger i veckan gemensamt. Han tror många lag har liknande upplägg. Men det finns ändå vissa saker han tycker sticker ut positivt. Och fystränaren Göran Härdin får beröm.
– Det är ett kanonupplägg av träning. Vi tränar för att bli bra på bandy, inte för att bli löpare. Göran försöker tänka ”bandy” i allt vi gör, och lyfta fram egenskaper vi ska ha nytta av på planen. Och det tycker jag han lyckas bra med, avslutar Martin Söderberg innan han ska fokusera på väsentligare saker än intervjuer. Nämligen bandyträning…

Huvudpartners

Samarbeten