Jens Alftin blir assisterande tränare i Broberg.

Publicerades den 27 augusti 2013 12:07

Broberg Bandy    

Isträningen är igång, men vår huvudtränare Svenne Olsson har saknat en sekundant. Tills nu. För idag kan hemsidan presentera Brobergs assiterande tränare säsongen 2013/2014. Och han heter Jens Alftin, är 43 år och bor i Bergvik. Hemsidan når en mycket förkyld Alftin under måndagskvällen, en kväll han egentligen skulle ha tillbringat på träningen i Söderhamn. Och trots att namnet kanske inte är välbekant för alla, så har Jens en gedigen erfarenhet inom bandyn.
Jens, berätta lite kort om dig själv!
– Jag är 43 år, sambo med en Bergvikstjej och bor i Bergvik sedan 2009. Har två tvillingtjejer som är 2 år och 5 månader gamla. Kommer från Bollnäs.
Din bakgrund inom bandyn?
– Jag har spelat bandy med Bollnäs GIF, Bollnäs Bandysällskap och Borlänge. Spelade till 25 års ålder, och sedan dess har jag varit ledare i olika former och i olika lag. Tränade Bollnäs B-lag i B-lagsserien under 90-talet. Men den största delen av min tid har jag lett olika ungdomslag. Jag var dessutom assisterande tränare i Bollnäs GIF en säsong på 90-talet, då Svenne spelade i laget.

– Jag har även tränat Edsbyns damlag, varit ansvarig för U19-landslaget Dam, förbundskapten för damlandslaget i det första VM:et som genomfördes. Kom tillbaka som ungdomstränare till Bollnäs 2007-2008. Och de senaste fyra säsongerna har jag varit målvaktstränare för deras A-lag. Var även assisterande tränare en kortare period under den tiden.
Din kännedom om Broberg?
– Spelmässigt vill jag lära mig mer om dem. Men jag känner till de flesta och har varit i på Hällåsen flera gånger varje säsong i olika uppdrag. Men jag upplever att Broberg har en bra anfallsbandy, något som jag vill ge cred till Svenne för. De har flera unga spelare som etablerat sig bra. Jag tycker de har ett intressant lag på alla positioner och att de är mycket skridskostarka.
Vad tror du att du kan tillföra Broberg?
– Jag hoppas att komma med ett nytt ”utifrån-perspektiv”. Kommer att assistera Svenne och försöka skapa ett lugn i truppen. Jag vill även bidra till en positiv känsla i omklädningsrummet, vi ska träna och matcha i nio månader och då måste vi ha roligt. Sen har jag väl något ess i rockärmen också, men det är inget jag vill tala om nu…
Vad jag förstår så känner du och Svenne varandra?
– Jo, jag känner Svenne väl. Vi har varandras nummer i telefonboken på mobilen och brukar pratas vid ibland. Jag gillar Svennes filosofi, en rak och ärlig ledarstil.
Din syn på bandy?
– Jag förspråkar en snabb bandy. Defensiven är viktig, tappar man boll går det så fort i dagens bandy att det kan bli en farlig målchans direkt. Men det är offensiven som skapar målen. Jag vill ha många delaktiga i spelet och känna att alla har roligt.

– Jag vill även utveckla fasta situationer, där jag främst tänker på hörnorna. Det är som en ”mini-straff” där man har 4-5 bra skyttar uppställda. Men det är ofta samma spelare som skjuter. Här tror jag man kan utveckla mycket.

– Vi måste ha roligt, men det betyder inte att vi ska åka omkring och flina på planen…
När ansluter du till Brobergs ledarstab?
– Jag skulle ha varit på Hällåsen ikväll, men ligger hemma i sängen förkyld istället. Svenne ville inte ha dit några förkylningsbaciller… Jag tänkte försöka se matchen mot Rodina Kirov på onsdag om jag mår bättre. Annars ansluter jag till truppen nästa vecka när Svenne är tillbaka (Svenne har tagit en välförtjänt semester på varmare bredgrader, reds.anm). Denna vecka kommer Ola Melin och Göran Härdin ansvara för träningen.
Slutligen, dina förväntningar på den kommande säsongen?
– Om jag kikar på spelare för spelare så har vi ett bra lag. Jag tycker det här kommer att bli riktigt kul. Hade någon frågat mig för ett och ett halvt år sedan hade jag sagt nej. Men detta beslut har vuxit fram mer och mer, och jag tyckte det som Svenne presenterade var intressant.

– Jag vill jobba för att få fler delaktiga i spelet, få mer ”fart&fläkt” och att vi tar vara på våra träningstider ännu bättre. Jag tänker inte gå ut och säga att vi ska till Friends Arena, men jag tror att framgång föder framgång. ”Experter” tippar oss någonstans 8-9, och det ska vi göra allt för att bevisa att de har fel. Målsättningen är helt klart att ta ytterligare ett kliv i utvecklingen. Vi har bra förutsättningar.

Med detta tackar hemsidan för pratstunden och önskar Jens Alftin varmt välkommen till oss i Broberg. Vi kommer att få anledning till intervjuer under vintern, förhoppningsvis då med en mindre förkyld assisterande tränare.

Huvudpartners

Samarbeten