Dennis Wasbergs sommarkrönika

Publicerades den 18 augusti 2013 20:22

Broberg Bandy    

Sommaren lider mot sitt slut…

Även om helgen levererat sommarväder och en härlig lördag i skärgården kändes det personligen som att sommaren tvärdog när jag efter 3 veckor i Karibien och Florida kom hem till ett regnigt och höstruskigt Sverige den 7 aug. Men vad gör väl det nu när ännu en härlig bandysäsong lurar i de mörka höstnätterna. När detta skrivs har till och med en rekordtidig försäsongsmatch spelats mellan Byn och Ljusdal (5-3). För vår egen del kör vi just nu hård barmarksträning sen slutet av juli (undertecknad fick lite respit en vecka) men vi har även börjat se över bandyutrustningen inför vårt premiärpass på is i Ljusne måndag den 19 aug kl 17.00.

Efter sortin i kvartsfinalen mot Hammarby i våras var det många frågetecken att räta ut och när vi drog igång barmarksträningen den 23 april var det en del nya ansikten på både ledar- och spelarsidan. Göran Härdin och Ola Melin har tagit över ansvaret för fysträningen, något de gjort så bra att de kommer fortsätta i ledarstaben hela vintern. Lite senare blev det även klart att Svenne Olsson är tillbaka i klubben, denna gång i ännu större utsträckning som heltidsanställd sportchef och tränare. Detta känns kanon då det är extremt viktigt med någon som på heltid kan styra klubben såväl sportsligt som ekonomiskt. Det är helt enkelt svårt att driva en elitförening enbart på ideell basis när kraven ökar på alla plan. Samtidigt är alla ideella funktionärer och frivilliga livsviktiga och om någon som läser det här känner sig sugen på att hjälpa till, hör av er, det finns alltid nåt att göra.

På spelarsidan har vi under våren fått lära känna ”bybon” Martin Söderberg och hemvändaren Jonas Engström. Båda har redan under barmarken kommit in i gruppen och visat att de ligger i framkant fysiskt så det ska bli ruskigt spännande att följa dem under säsongen. Utan att sätta någon press på våra forwardars känns det kanon att ha 3 stycken så skridskostarka, hårt jobbande och hårdskjutande forwards som Martin Söderberg, Jonas Engström och Jesper Öhrlund. Håll koll på dem i vinter!

I övrigt är det idel kända ansikten, något jag tror kommer vara en oerhörd styrka i vinter. Vår ryggrad i form av backlinjen och hela mittfältet är nämligen helt intakt och vi kan i lugn och ro bygga vidare på våra styrkor. Mellan löppass, femkamp, wakeboardåkning, minitennis och beachvolley hade vi även några riktigt givande teoripass nu i helgen där vi lade grunden till vad vi vill utveckla, förbättra och slipa på i vinter. Spännande.

Vad händer annars i höst? Redan fredagen den 23 aug kl 17.30 spelar vi vår första träningsmatch mot Edsbyn i Svenska Fönster Arena (Dina Arena). Därefter kommer vårt matchande främst bestå av olika cuper, Champions Cup i Byn 12-15 september, Svenska Cupen i Lidköping 27-29 september och World Cup i Sandviken 10-13 oktober. Så för att dämpa bandyabstinensen är det bara att planera in någon av dessa helger i höst. För vår det ska det blir kul med fler ”tävlingsmatcher” redan på försäsongen då för många rena träningsmatcher ofta ha en tendens att bli mindre bra.

Även om några matcher redan spelats så är det ännu mest sillyseasonspekulationer som gäller än vid olika rankingar av lagen. Den tendens som jag upplever sedan några säsonger tillbaka är Ryssland fortsätter locka över svenska spelare och att topplagen har svårt att fylla luckorna efter sina stjärntapp. Något som förhoppningsvis gynnar lag som oss själva men även andra lag som Vetlanda, Västerås och Vänersborg som inte tillhört den absoluta toppen de senaste åren. Det är med andra ord upplagt för en, om möjligt, ännu jämnare serie vinter. Precis som man vill ha det, ovisst och massa jämna spännande matcher.

Jag hoppas ni är lika laddade för ännu en bandysäsong och om ni inte tar er till någon försäsongsmatch, se i alla fall till att boka in fredagen den 25 oktober då det är PREMIÄR och HÄLSINGEDERBY mot Ljusdal hemma på Hällåsen!

#31

Huvudpartners

Samarbeten