Match mot Hammarby IF

Oavgjort mot Hammarby

Publicerades den 10 oktober 2015 16:35

David Hansen

Allt mellan gruppseger och färdigspelat, så såg scenariot ut för Broberg inför gruppepilogen mot Hammarby. Minst en poäng skulle krävas, och just precis en poäng blev det. Matchen slutade 3-3, där spänningen återigen varade ända intill slutet.

Broberg var inte riktigt med inledningsvis. Hammarby kunde ta ledningen med 1-0 tidigt i matchen. Ledningen för Stockholmslaget stod sig sedan länge, innan Erik Jonsson kunde klippa in 1-1 på hörna. Och inte långt därefter var det dags för ytterligare ett hörnmål. En elegant hörnvariant som lurade de flesta och där Jonas Engström var sist på bollen. Ställningen 1-2 stod sig också in i halvtid.

Precis som i den första halvleken hann lagen knappt ut på isen innan Hammarby gjorde första målet. Ett bra anfall från ”Bajen” där Brobergsförsvaret hade fullt fokus på Kalle Mårtensson och glömde bort Adam Gilljam som fri kunde sätta 2-2. Även om Hammarby hade flertalet farliga chanser, var det Broberg som fick göra nästa mål. Ännu en gång lite bandygodis när Martin Söderberg spelades fram av Robert Dammbro och kunde smacka upp bollen i nätmaskorna. Men kort därefter kvitterade Hammarby igen, och ställningen 3-3 stod sig ända in till slutet.

Tränare Rexin tycker efter matchen att Broberg inlett många matcher svagt i helgen men att man kommit in i matcherna allt mer eftersom. I dagens match tycker han att laget blev för passiva i defensiven inledningsvis och hamnade alldeles för lågt ner i banan.
– Men jag tycker vi fick ordning på det i den andra halvleken ändå… Hammarby spelar mycket på lyft på oss, som vi måste försvara oss för. Men vi växte in i matchen och hade en bättre bollhållning i den andra halvleken.

Att det finns mer att hämta ur det gula laget inför kvartsfinalen är tränaren helt övertygad om. Samtidigt lägger han pressen på Sandviken, som är hemmalag och får gälla som favoriter.
– Det ska bli kul att få spela en match inför lite publik. Vid våra matcher hittills har det varit rätt öde på läktaren… Det känns inspirerande inför matchen.

Broberg åker nu till sina stugor och laddar för kvällen med lite mat, vila och snack. Och räkna med att Söderhamnarna är rejält spelsugna då. Vi ses i Sandviken ikväll!!