Match mot IK Sirius

Sirius-Broberg en lotteribetonad tillställning

Publicerades den 14 december 2013 23:44

Hans Ivarsson

Ett intensivt snöande och en irriterande vind, möter lagen vid dagens entré. Broberg saknar Rolf Larsson, som dras med en knäskada som minne av landslagsuppehållet. I hans ställe så går Erik Jonsson in i laget, i övrigt finns alla spelare tillgängliga för spel. Det är med ganska stora förhoppningar som vi anländer till Studenternas IP. Dagens domare sticker ut en aning, då de har hämtats från Ryssland, huvuddomare är Alexander Korobkov, senast Broberg hade en rysk domare var den i det närmaste felfri, mot Hammarby på Zinken för ett par år sedan. Det ger på förhand goda vibbar och vi hoppas att det blir en trevlig tillställning, trots det intensiva snöandet.

Svenne gjorde draget att sätta in Erik Jonsson på halven och flytta upp Jonas Nygren på mitten. Efter ett par minuter kommer den första tendensen till anfall, då Jonas Nygren tar sig fram på högerkanten och fiskar efter en hörna. Första målet skulle emellertid dröja till knappa kvarten spelad, då nämnde Jonas hittar rätt på en hörna, för dagen inslagen av Robert Dammbro.

Broberg fortsätter att visa prov på ett stabilt försvarsspel som ger många möjligheter till omställningar. Sirius för dagen praktiserar enbart långa lyft mot två centrala forwards, men vårt försvar har så här långt varit felfritt.

Efter knappa halvtimmen kan Stefan Larsson sätta 0-2 i målvaktens bortre hörn, fint framspelad av Joel Edling, så långt hade inte hemmalaget presterat något att tala om i farligheter. Därför kom reduceringen, fem minuter senare, inte helt logiskt, då Klas Nordström får tag på en retur.  I slutskedet av halvleken så blev det en del irritation på plan och såväl Max Eriksson i hemmalaget som Martin Söderberg inleder den andra halvleken på botbänken. Martins utvisning togs av dagens fjärdedomare, som lite av en kuriosanotis.

Återkommer med den andra halvleken senare.

Hemsidans man på plats har inte möjlighet att skriva om andra halvlek förrän tidigast imorgon. Vilket innebär att det blir en kort summering av dagens match på Studenternas i Uppsala.

Som redan nämnts så var det usla yttre förhållanden. Broberg fick ändra på sitt tänkta spelupplägg och lyror samt långa utkast var i princip allenarådande. Rena rama lotteriet skulle man kunna säga.

Broberg hade första halvlek efter ganska fyndigt spel. Sirius marginellt bättre i andra.

Jonas Nygren hade hyfsad utdelning och blev Gurts poängräddare. Hans tredje mål för dagen var kvitteringen till 5-5.

Ny match på tisdag. Kungälv står för motståndet på Arena Hällåsen och bra väder mottages med tacksamhet.