Publicerades den 20 januari 2016 17:59

Broberg Bandy    Hans Ivarsson

Trots förlusten – fortfarande lever slutspelschansen.

På onsdagseftermiddagen möttes Kalix och Broberg i en match på Relitahallen i Uppsala. Vädrets makter hade kylslagit Kalix som tvingades spela sin hemmamatch nästan 100 mil från sin hemmais.

Det var många turer innan matchen till slut beslutades om att spelas i Uppsala på Relitahallen på den nya matchtiden 14.20. Bägge föreningarna Kalix och Broberg har tillsammans jobbat för att få ihop den här matchen som inte är hemmaplan för något av de bägge lagen. Med hjälp av både BK Unik och Relitahallens ägare Allians, har matchen ändå kunnat bli av.

Det har pratats om att det här var en ”måste-vinnamatch” och ett laddat Broberg kom till spel med höga krav på sig själva.  Första halvlek var en jämn tillställning som Broberg då hade ett litet övertag i.  Det såg ganska säkert ut när det blåstes till paus. ”Vi ledde med 3-2 i halvtid och hade satt två hörnmål och det var skönt” säger Brobergs assisterande tränare Patrik Fryklund.

När andra halvlek börjar har Broberg ledningen och man känner att man är på gång. Då slår Kalix norrländska jävlar anamma in, där bland andra Antti Ekman spurtar in och bidrar till en mängd spelmässiga fördelar för Kalix. Det är hörnor och mål om vartannat och Broberg blir taget på sängen. Dels av tempoökningen men också av överraskning för vissa mål kommer billigt till. ”Vi hade goda förhoppningar i andra att jobba oss in ännu mer i matchen men så gör de tre raka mål och det suger ur energin” fortsätter Fryklund.

I mitten av andra halvlek, efter timeout från Broberg, kommer man tillbaka efter Kalix framfart, och skapar en hel del hörnor och målchanser. Dock utan rätt skärpa i avsluten. I 78:e minuten gör Dammbro ett kanonmål där han skjuter på distans med assist från målvakten Rehnvall och då står det plötsligt 4-5 och man får upp farten ordentligt igen. ”Vi kommer tillbaka i matchen och har en riktigt god känsla och vi är på gång, men i 85:e minuten gör Kalix 6-4 och då går luften ur” säger Fryklund.

Med en vinst mot Kungälv på lördag är Broberg fortfarande med och slåss om slutspelet.
”Vi får glömma det här och komma igen”, avslutar Fryklund.

Slutresultat Kalix – Broberg 7-4 (2-3).