En andra halvlek att ta med sigDagens spelprogram i Göransson arena inramas av Broberg. Laget spelade den första matchen på förmiddagen och kommer även att avsluta begivenheterna kl 01.00 inatt. ”Hemmalaget” Sandviken stod nu för motståndet och vann relativt komfortabelt med 7-4, även om det blev jämnare i andra halvleken.

Söderhamnslaget hann inte mer än ut ur omklädningsrummet innan SAIK tog ledningen med 1-0 på straff. Broberg uppvisade inte den energi som man kan förvänta sig, och vips var det 3-0. Reduceringen skulle dock komma, när Stefan Larsson satte en hörna som tog ribba och in.

Reduceringsmålet gav tyvärr inte den skiftning i matchbilden vi hade hoppats på. Sandviken kunde istället utöka sin ledning till 5-1, innan Stefan Larsson återigen reducerade för Broberg.

En första halvlek som Sandviken fullt rättvist vann med 5-2. Broberg gjorde misstag, samtidigt som SAIK stundtals bjöd på fin bandygodis (om man ser matchen med neutrala ögon).

Andra halvleken blev betydligt bättre ur Brobergssynvinkel. För även om Sandviken ökade ledningen till 6-2 inlendingsvis, så fick de gula betydligt bättre ordning på sitt spel. Framförallt försvarsspelet, där det inte längre var lika enkelt att komma igenom för ”stålmännen”.

Dennis Wasbergs räddning av ett friläge med 20 minuter kvar blev trendbrottet. Bara strax därefter reducerade Martin Söderberg till 6-3, fint framspelad av Stefan Larsson. Och det hann inte mer än bli avslag innan Stefan Larsson satte 6-4. Larsson som alltså varit inblandad i Brobergs samtliga fyra mål. Slutresultatet skrevs sedan till 7-4, efter att Sandvikens bästa spelare i matchen (Christoffer Edlund) i en-mot-en-läge satt bollen i nätmaskorna.

Svenne Olsson, din syn på matchen?
– Vi blir straffad i första halvlek av två bjudningar. Sen gör Sandviken två riktigt snygga mål också. SAIK testar oss rejält i försvarsspelet och vi hade problem med det i första halvleken.

Men i andra tyckte jag det såg bättre ut!
– Jo, det håller jag med om. Vi fick mer fart och växer i vårt spel. Vi gör bra saker tillsammans och gör det vi har bestämt. I första halvleken fick vi jaga boll för mycket.

– Jämfört med matchen mot Sandviken i Svenska Cupen är vi betydligt bättre med idag. Visst, vi förlorar med tre bollar nu också, men spelmässigt ställer vi ”de rätta frågorna” till SAIK. Och jag är nöjd med den andra halvleken.

Hur laddar ni inför nattmatchen?
– Det ser ut att bli avgörande match inatt. Nu kommer vi snacka, se bandy, ta det lugnt och se fotbollen ikväll tillsammans.

 

Publicerades den 11 oktober 2013 14:53
David Hansen    


Huvudpartners