Välkommen tillbaka, ”Böna”!

Publicerades den 30 mars 2023 10:03

Anders Jansson    Hans Ivarsson

Vi kan idag meddela att vi har gjort klart med ny huvudtränare och det är ett bekant ansikte som återvänder i Björn ”Böna” Eriksson, som har skrivit på ett avtal som sträcker sig över två säsonger. -Det känns verkligen bra med ”Böna” och att vi så tidigt har lyckats styra om huvudtränarfrågan och hittat en lösning vi tror passar oss, säger Svenne Olsson.

”Böna” behöver nog ingen närmare presentation då han redan har gjort en sejour som tränare för klubben, under säsongen 18/19 och 19/20. Den gången blev det ett något abrupt avslut, när Björn först förlängde sitt kontrakt under mars 2020, för att sedan avsluta samarbetet i maj samma år. Detta på grund av en ny tjänst på jobbet som inte innebar samma flexibilitet och möjlighet till pendling från hemmet Ljusdal. Men nu är han tillbaka igen och jag har tagit ett kort snack med vår nye huvudtränare.

Välkommen tillbaka för en ny sejour i klubben! Klassiska frågan; hur känns det?

-Tackar! Det känns bra tycker jag. Roligt och inspirerande att vara tillbaka.

Du var tränare i klubben säsongerna 18/19 och 19/20 innan du lämnade pga ändrade arbetsförhållanden i din civila karriär. Är det ett annat läge på den fronten nu som möjliggör denna återkomst och har det funnits en känsla av att du inte var riktigt ”färdig” i klubben efter att du lämnade senast?

Tanken var ju då att jag skulle fortsätta det vi startat då men så blev det inte av olika anledningar. Situationen är lite annan för mig nu och när vi började ha samtal så växte det fram till ett ja för min del. Sen var det tre år sedan jag var här sist, en del spelare är kvar och en del är nya. Det är inte bara att fortsätta där vi var då utan nu har vi en ny startpunkt och får jobba utifrån det. Jag ser framemot att träffa spelarna samt övriga runt laget för att börja jobbet inför nästa säsong.

Under de två säsongerna blev det en 10:e plats och en 6:e plats i Elitserien. Är det för tidigt att prata resultatmässig målsättning i detta läge?

Självklart finns ambitionerna att göra bra resultat men fokus kommer den närmaste tiden att vara att se över var vi står och vad vi behöver göra för att det ska bli så bra som möjligt . Viktigt för oss kommer att vara att göra rätt saker från början för att bygga laget och jobba fram en plan att förhålla oss till. Gör man rätt saker över tid kommer även resultaten. Det är ju klart att Robin, Jonas och Erik slutar vilket medför att det blir en del förändringar i truppen och det kommer att komma in nya ansikten i laget. Det blir ju någon form av nystart med några nya spelare och ledare vilket också innebär nya möjligheter.    

Nu är truppläget fortfarande lite oklart i detta tidiga skede, men med vilken filosofi går du in i det här och vad kommer vi få se för typ av Broberg i vinter? (Eller rättare sagt, vad VILL du att vi ska få se för typ av Broberg)

Kommer man 6:a i en stentuff elitserie så har man gjort bra saker, dom ska vi så klart behålla. Mina förväntningar är att vi kommer att få se ett målmedvetet lag som är enat och visar spelglädje och energi.  Vi pratade en hel del om identitet sist jag var här och har man Glädje, Fart och Hjärta som ledord så ska det också synas när man drar på sig den gula tröjan. Sedan har jag ett antal fina minnen lagrade från matcher hemma i Helsingehus med mycket glädje tillsammans med våra supportrar och det vill man gärna uppleva igen å igen å igen!

Broberg Söderhamn Bandy IF vill med detta säga varmt välkommen tillbaka till Björn ”Böna” Eriksson! Från klubbchef Svenne Olsson låter det såhär:

-Vi har haft en dialog med ”Böna” under lång tid i olika frågor rörande bandy i allmänhet och till viss del även Broberg då klubben ligger honom varmt om hjärtat. Så därför föll sig frågan naturligt till Björn om han hade intresset och energin att kliva på tåget igen som Brobergs huvudtränare vilket han hade och det glädjer oss verkligen att få in ”Bönas” kraft i omklädningsrummet igen då vi internt vet om hans kunskaper samt att han var mycket omtyckt under sin förra period hos oss.

Det känns verkligen bra med ”Böna” och att vi så tidigt har lyckats styra om huvudtränarfrågan och hittat en lösning vi tror passar oss jättebra kommande säsonger med ett Broberg i en rätt stor föryngring och förnyelse. Vi kommer fortfarande jobba efter att hitta ett ledarteam bredvid ”Böna” som gemensamt känns rätt och för att få ut än mer av vårt framtida ledarskap”

Huvudpartners

Samarbeten