Nyheter

”Popa” är tillbaka!

Publicerades den 9 april 2021 16:20.

Broberg har gjort klart med ännu en hemvändare. Det är bandyprofessorn, som han ibland kallas, Daniel Burvall Jonsson som återvänder efter nio säsonger i Edsbyn. Mer känd är han ju förstås som ”Popa”. –Att Popa väljer att spela sina avslutande år (hur många?) i moderklubben som fostrat honom känns bara helt rätt, säger Svenne Olsson.

Detta är ju förstås ett välkommet nyförvärv. Efter att ha spenderat många år i Edsbyn blir det nu en återkomst till moderklubben och till Hällåsen. Kontraktet är skrivet på två år.

Välkommen tillbaka hem! En klassisk sportfråga, hur känns det? (att återvända till moderklubben alltså)

-Tack så mycket! Det känns jättekul att vara tillbaka på hemmaplan igen!

Daniel har spenderat totalt tolv säsonger i Edsbyn, varav nio under den senaste sejouren. Och det är en numera väldigt meriterad veteran som kommer hem. Totalt sex SM-guld samt två VM-guld har det bland annat blivit. Målbilden har han klar för sig även nu trots att det är en lite annan miljö han nu kommer hem till.

Jag spelar alltid för att vinna och jag tycker att vi har ett spännande lag med en bra mix av yngre samt några lite mer äldre och rutinerade. Finns ett väldigt stort kunnande i laget och ska bli intressant att se vad vi kan hitta på tillsammans på isen. Personligen har jag väl också utvecklat det mesta sedan jag var i Broberg senast. Många år med bra träning under bra förutsättningar i Edsbyn, där jag fått spelat i många stora och avgörande matcher som man utvecklas av. Förhoppningsvis kan jag ta med detta in i Broberg nu och fortsätta att utvecklas, finns alltid något man kan jobba med för att bli en bättre spelare.

Fortsätta utvecklas säger du. Du är nyss 39 år fyllda. Hur många år till känns det som att du har i kroppen?

Det känns som jag kan spela flera år till eftersom jag inte haft några skadeproblem genom åren och hållit mig i fysisk bra form under alla år i Edsbyn.

En, eller egentligen två, detaljer som man kan tänka sig borde kunna göra det lättare att motivera sig att hålla på länge är det faktum att för det första slippa pendlingen 7-8 mil enkel resa och istället kunna promenera de två långlyrorna från hemmet upp till Hällåsen för träning och match och i och med det frigöra väldigt mycket tid. Och att dessutom nu få samma perfekta förutsättningar som han haft under alla åren i Edsbyn.

Det är klart att det kommer bli skönt att slippa sitta i en bil flera timmar per dag även om det har funkat väldigt bra att pendla också. Har ju även haft med mig lite sällskap i bilen genom åren som har underlättat bilåkningen. Det är klart att det blir mer tid på hemmaplan och att jag kan jobba fulla dagar. Jag tappade mycket tid på jobbet eftersom vi tränade tidigt på dagarna i Edsbyn. Förhoppningsvis gör det också att jag kan finnas mer vid min fru Helenes sida och ta ett större ansvar där hemma, där hon har dragit ett stort lass och fått allt att funka under alla år. Utan hennes stöd under dessa år hade det inte funkat. Det ska också bli väldigt kul att få spela i arenan här uppe, det är en väldigt fin och bra bandyhall som jag har trivts att spela i tidigare.

Tittar vi ur ett spelmässigt perspektiv så är det en extremt spelintelligent och utpräglad högerhalv vi får hem. En spelare som är väldigt bra på att sätta andra i spel. Högerhalven är ju dock position där vi som alla känner till har en annan lika utpräglad spelare, Jonas Nygren. ”Popa” ser dock möjligheter snarare än bekymmer med detta.

Självklart ser jag mig själv i första hand som högerhalv, där jag har spelat väldigt stor del av min karriär. Där har ju Jonas Nygren spelat i Broberg och gjort det väldigt bra genom åren så vi får väl se hur tränarna vill ställa upp laget till vintern. Men både Jonas och jag har även spelat på mittfältet tidigare så det ser jag inte som något problem, snarare tvärtom. Vi får flera olika alternativ till att ställa upp laget och kunna utnyttja våra styrkor på bästa sätt.

Hur har det varit under de här åren, hur mycket kontakt och dialog har det funnits om en återkomst till Broberg?

Det har faktiskt varit lite olika från år till år, men löpande kontakt har funnits genom åren. Jag har också trivts så pass bra i Edsbyn genom åren som gjort att flytten hem inte blivit av tidigare.

Och nu när det väl blev av, fanns det andra klubbar med i bilden också?

Ja, det fanns det. Bollnäs låg väl på rätt så hårt men valet föll till slut på att återvända hem. Hade ju även kunnat spelat ut mitt sista år på kontraktet med Edsbyn men det valde jag som ni vet sedan tidigare att säga upp.

En sista fråga; avslutar du karriären i moderklubben nu?

-Ja, det känns så.

Från Brobergs sportgrupp är man förstås väldigt nöjda med att kunna presentera denna högklassiga hemvändare. Svenne Olsson säger:

Vi tror inte att denne spelare egentligen behöver någon större presentation, för har man vunnit 2 VM guld, 6 SM guld samt 2 Europacupguld och 2 Svenska Cupen-guld i karriären så talar det för sig själv. Meritmässigt är det inte många (om ens någon) som slår dom siffrorna i klubbens historia. I ”Popa” får vi en lagspelare som alltid sätter laget och rollen först kombinerat med en otroligt vass passningsklubba kväll efter kväll. Det känns fantastiskt bra att Popa får visa sin kunskap för våra hemmasupportrar och sluta cirkeln inomhus i vackra Helsingehus Arena, som han längtat efter. Något han verkligen visar med det avtal han nu accepterat för att få möjligheten att avsluta HEMMA.

Kontraktet är alltså skrivet på 2 år och vi önskar Daniel ”Popa” Burvall Jonsson varmt välkommen hem igen!

Anders Jansson    


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners