Nyheter

Anders Erikanders, nu ”våran” på riktigt!

Publicerades den 9 april 2021 08:37.

Ett nyförvärv som inte är en återvändare, men ändå spelat i Brobergs A-lag tidigare. Hur går det ihop?? Jo, nu kan vi välkomna Anders Erikanders som vår egen spelare, efter ett lån på några matcher under förra säsongen.

Anders har Rättvik som moderklubb och är född 2000. Den senaste säsongen har han tillhört Rättvik, men som ni säkert vet lånades han ut till Broberg vid skador framförallt under hösten. Ett lån som verkar ha gett mersmak hos båda parter.
– Vi har under några säsonger haft våra ögon på Rättvikssonen Anders Erikanders. Genom ett bra samarbete med IFK Rättvik har vi haft möjligheten att låna Anders både under försäsong men även under vissa stunder då vi varit drabbad av skador, säger Brobergs sportchef Jens Alftin.

Och huvudpersonen själv, Anders Erikanders, säger så här:
– Det har varit väldigt kul att spela i Broberg som inlånad, och det var ett bra gäng. Mycket lätt att komma in i laget.

Anders beskriver sig själv som en lugn och tillbakadragen person. Han är uppvuxen och bandyfostrad i Rättvik, men när gymnasievalet skulle göras blev det Edsbyn och bandygymnasiet.
– Jag utvecklades väldigt mycket både som person och bandyspelare under min tid i Edsbyn, både på gymnasiet och i Edsbyns P18 och P20, säger Erikanders.

Som bandyspelare är han skridskostark och beskriver sig som både trygg och snabb på skridskor. Det är det främst i backposition vi hittar honom, men han är inte främmande för andra positioner heller. Och det är främst som back han är tänkt i Broberg, men han är även öppen för att kunna hoppa in på andra positioner om så behövs.
– Utöver back är det väl främst som defensiv mittfältare jag har spelat, säger Erikanders.

Den gångna säsongen var han med och spelade upp Rättvik i Elitserien, men han väljer ändå att lämna dalalaget och ansluta till Broberg.
– Jag trivdes väldigt bra under den tid jag var utlånad till Broberg, och det är ett väldigt bra lag som spelar en rolig bandy. Jag tror att Broberg kan få ett bra lag under min tid där och jag hoppas jag kommer kunna utvecklas mycket i Broberg, säger Erikanders.

Just kvalmatcherna mellan Rättvik och Gripen imponerade på Jens Alftin.
– Under den senaste säsongen och framförallt i de avgörande matcherna mot Gripen i kvalet till Elitserien så har Anders varit en väldigt tongivande spelare. Det här är verkligen en spelare som kommer passa perfekt in hos oss. Han har ju nästan känts som ”våran” fast vi bara lånat honom ett antal gånger från Rättvik. En ung stor å kraftfull spelare som jag vet kommer att utvecklas massor hos oss, avslutar Alftin.

Kontraktet är på tre år.

David Hansen    Hans Ivarsson / Privat


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners