Nyheter

Sundfrakt ny huvudpartner

Publicerades den 24 september 2020 14:43.

Sundfrakt har tagit över Swerocks verksamhet i Söderhamn. Och vad skulle då passa bättre än att positionera det nya företaget genom att bli huvudpartner till Broberg/Söderhamn Bandy?

Sundfrakt är ett stort företag med omfattande verksamhet i södra- och mellersta Norrland. När Swerock valde att avveckla tio kontor, däribland Söderhamn, var Sundfrakt inte sena med att ta över verksamheten. Företaget etablerades redan 1961 och är verksam inom främst transport och maskin.
– Vi brukar dela in det i transport där våra lastbilar främst ingår, och maskin där gräv- och anläggningsmaskinerna finns, säger Hans Zackrisson som är platschef i Söderhamn.

Sundfrakt ägs av åkarna som kör för företaget, vilket är ett vanligt upplägg i branschen. Det innebär att varje åkare som kör för Sundfrakt även har aktier i bolaget och därmed är med och styr.

Varför väljer då Sundfrakt just Broberg som partner? Jo, det handlar mycket om värderingar enligt Hans Zackrisson.
– Jag personligen har ett stort bandyintresse och känner Broberg väl. Det är viktigt för Sundfrakt som ny aktör på Söderhamnsmarknaden att synas, och då tror vi att Broberg passar oss väl. Men vi har även gått igenom de värderingar som Broberg står för och jämfört de med vad Sundfrakt står för, och de stämmer väl överens med varandra, säger Zackrisson och tror att samarbetet kommer att skapa värde för företaget.

Sundfrakt med Hans Zackrisson i spetsen tror att kommande vinter kommer att bli ännu bättre än den förra för Broberg. Han tycker Broberg uppvisar en stabilitet och en känsla att de tror på vad de gör på planen. Och vintern för Sundfrakt då?
– Där hoppas jag på mycket snö, för vi har precis skrivit avtal med Sundsvalls och Ånge kommuner om snöröjning, avslutar Zackrisson.

Från Brobergs sida är det glädje över det nya avtalet. Marknadsansvarige Åse Fernqvist säger så här:
– Vi är otroligt stolta att få ha Sundfrakt som vår huvudpartner, som vill stötta oss i våra värderingar med vårt arbeta med bl.a. ungdomsverksamhet, elitbandyn och vårt samhällsengagemang.

– Vi vill tacka Sundfrakt för att dom vågar tro på Söderhamn i dessa tider, det sänder hoppfulla signaler för framtiden, avslutar Åse Fernqvist.

Broberg Bandy    


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners