Nyheter

Svenne Olsson är tillbaka!

Publicerades den 3 augusti 2020 12:29.

Spelare, assisterande tränare, tränare, sportchef, marknadschef. Vilken titel har Svenne Olsson inte haft i Broberg? Bortser vi från de två senaste säsongerna, så har Olsson varit Broberg trogen sedan förra seklet…

Det blev en kort sejour i Bollnäs, men nu är Svenne Olsson tillbaka där han hör hemma. I Broberg/Söderhamn Bandy. Svenne kommer att axla ansvaret som huvudtränare kommande säsong, ett uppdrag han kombinerar med en operativ roll i klubben med marknad, sport och organisation.
– Titel saknar betydelse, nu handlar det om att smutsa ner händerna och jobba hårt för ett framtida hållbart Broberg, säger Svenne Olsson.

”Det finns en låt ’Hur lämnar man den man älskar’ som sjungs av Plura och Eldkvarn. Det är en låt som handlar om kärlek…”

Med de orden inledde Svenne Olsson sin text på hemsidan om sitt beslut att lämna Broberg för drygt två år sedan. Att Svenne, trots att han ville pröva tränaruppdraget i Bollnäs, haft en stor kärlek till Broberg är det nog få som kan betvivla.
– Det är något speciellt med Broberg, men jag har svårt att sätta fingret på det. En familjär klubb och något som jag ofta återkommer till är att det är Roland ”Paris” Strandlunds anda som genomsyrar den, säger Olsson som alltså hedrar den bortgångne Brobergslegenden.

Svenne hade egentligen inte tänkt syssla med bandy kommande säsong. Och valet stod mellan två jobb inom näringslivet. Men på något sätt hamnade han ändå i Broberg.
– Jag hade två konkreta bud, men det satt en tredje man på min axel och sa ”Hjälp Broberg istället”. Det var ett mycket svårt val och det tog säkert 5-6 veckor att komma till beslut. Jag vill tacka både Broberg och de andra potentiella arbetsgivarna som hade tålamod att vänta. Men nu hamnade valet på Broberg till slut, och det känns bra.

Som tränare i Bollnäs har Svenne de två senaste säsongerna kunnat se Broberg från ett annat perspektiv. Och på frågan om hans syn på laget, sett från motståndarsidan, svarar han så här;
– Jag tycker laget börjat få lite utveckling. Första året i hallen var det lite nyhetens behag, men nu har det alltmer blivit en trygg hemmaborg. Grundserien blev positiv förra säsongen. Spelmässigt tycker jag att laget har fått utveckling i fartspel, passningsspel och struktur och att det är tydligt att bra träningsmöjligheter är en viktig faktor i detta. Och naturligtvis en mycket skicklig tränare i Björn ”Böna” Eriksson.

De sportsliga förväntningarna kommande säsong är svår att sia om nu, anser den nygamle tränaren. Laget har tappat några viktiga spelare samtidigt som många andra har förstärkt.
– Jag måste få återkomma med det. Vi är något tunn i truppen fortfarande, så jag skulle vilja fylla på med något namn. Men det handlar såklart om ekonomi också.

Men när vi lämnar det rent sportsliga för A-laget kommande säsong och ser mer på Broberg som klubb i ett längre perspektiv har Svenne Olsson bilden mer tydlig.
– Jag vill utveckla ungdomssidan mer, den ska bli både tydligare och bättre. Sedan tycker jag Broberg tar ett stort socialt ansvar som en samhällsaktör redan idag, och det är något som vi ska bli både bättre och tydligare med. En klubb som Broberg är, och ska vara, viktig i måendet i en stad som Söderhamn.

– Och jag vill också återkomma till ekonomin. Den är otroligt viktig och vi behöver hålla stenkoll på den. Har vi 10 kr på banken så handlar vi för 9 kr, det måste vara ordning och reda. Och organisation är också oerhört viktigt, vi behöver stärka upp även där så att vi får lite förnyad kraft och att fler blir delaktiga.

Välkommen tillbaka, Svenne!!

David Hansen    


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners