Nyheter

Uppehållssnack med Böna

Publicerades den 23 januari 2020 13:29. Taggar: Bandy Björn Böna Eriksson Broberg elitserien huvudtränare Söderhamn

Mitt i uppehållet i elitserien har hemsidan tagit ett snack med huvudtränare Björn Böna Eriksson

Elitserien har ett uppehåll i 10 dagar, kommer det lägligt för er eller hur ser du på det?
-Man får säga att det kommer ganska lägligt. Det har varit rätt så tätt med matcher på slutet och vi har haft en del småskador och känningar på en del spelare. Nu får några läka ihop lite extra och vi får ett bra tillfälle att träna ganska tufft inför slutdelen av serien. Den här veckan har vi kört på rejält på ispassen kombinerat med ett antal styrkepass. Nu kommer vi att ha ledig helg innan vi går in i en väldigt intressant vecka med 3 matcher på 5 dagar.

Hur ser du på det ni presterat hittills?
– Jag tycker vi gjort det bra så här långt i serien även om känslan är att det finns mer att plocka ut ur laget. Vi har redan plockat mer poäng än vad vi gjorde under hela förra årets elitserie och vi jobbar hela tiden med förbättringar utifrån den plan vi lagt inför säsongen. Vi har varit med sista 30 minuterna i 18 av 20 matcher och det visar på en styrka i laget och det ger också självförtroende då vi alla känner att vi kan vara med och tampas om poäng i varje match. Det känns verkligen att varje match är viktig och det är slutspelskänsla över matcherna redan nu. Vi avslutade inför uppehållet med att vinna nere i Vänersborg, en tät, tuff och väldigt viktig match. Jag tror att matcherna kan komma att se ut lite så nu i slutet. Täta matcher där det gäller att hålla ihop försvarsspelet, ge motståndarna så lite som möjligt men ändå våga spela det spel vi vet att vi kan. Sedan tycker jag vi jobbat in en stark moral i laget som gjort att vi kommit igen i flera av matcherna där vi legat under – vi är lite som kackerlackor – vi slutar aldrig sprattla ..

Vad tänker du om avslutningen av serien?
– Serien är ju otroligt jämn och kommer vara så hela vägen in till sista matchen den 16 februari. Vi har 6 matcher kvar varav 4 är hemma i Helsinge Hus. Det känns bra och det har varit roligt att vi lyckats locka ganska bra med publik hemma de senaste matcherna. Viktigt för oss att hålla oss till den plan vi satt upp, ta en match i taget och verkligen göra precis allt vi kan varje match. Sedan får vi summera den 16 februari – kan vi göra ett antal bra prestationer fram till dess så kommer vi att må ganska bra och något nytt och spännande kan ta sin början då..  sedan hoppas vi på mycket publik på hemmamatcherna som är kvar. Jag måste även ge busslasten med Brobergare, som var på plats i Vänersborg, en extra hyllning – de gav oss bra med energi i den matchen.

Tack för snacket Böna, nu väntar 2 hemmamatcher, först mot Villa/Lidköping ons 29/1 och så mot Vänersborg  fre 31/1 – vi hoppas på två bra matcher!

Broberg Bandy    


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners