Nyheter

Inför: Broberg – Vetlanda

Publicerades den 22 november 2019 12:54.

Broberg går för fjärde raka segern när man tar emot Vetlanda hemma i Helsingehus Arena på fredagskvällen.

En mening som känns behaglig att skriva efter den tuffa inledningen med tre raka förluster. Broberg har alltså kommit tillbaka starkt i lite kniven mot strupen-läge. Man har städat av de tre senaste matcherna på ett bra sätt och man har dessutom producerat hela 20 mål framåt. Nästan mer positivt är att man samtidigt också släppt in lite mål. Sju stycken för att vara exakt, vilket ger målskillnaden 20-7 på de tre senaste matcherna. I senaste matchen mot Frillesås lossnade även hörnskyttet med tre mål som frukt av hörna. En nog så viktig parameter att få med sig.

Nu väntar alltså Vetlanda ikväll. Ett lag som, för många, startat överraskande bra. Man hade en svit på fyra raka segrar, som Sirius bröt i onsdags. Vetlanda har i sedvanlig ordning tappat tongivande spelare inför säsongen men man verkar få ihop det bra trots det. Nu har Pontus Blomberg återvänt efter sejouren i Hammarby och tillsammans med Pontus Vilén, får han räknas till gästernas absoluta nyckelspelare. Håll även ett öga på utomordentligt duktiga ytterhalven Tobias Nyberg. I Vetlanda finns också Brobergsbekantingen Eetu Peuhkuri.

I Broberg är det inför kvällens drabbning oklart huruvida Jonas Nygren kommer att vara tillgänglig. Nygren utgick med en ljumskskada i onsdags och det verkar inte helt klart hur illa det är. Rapporteras om att han testas, men att man inte kommer chansa. Ett avbräck förstås då Nygren har startat säsongen strålande från sin högerhalv. Magnus Fryklund saknas också fortsättningsvis, även om han nu är åter i träning på is. Om Nygren inte kommer till spel kan vi nog anta att Tatu Ässämäki kommer in i matchtruppen. Rasmus Linder tog hand om högerhalven när Nygren klev av senast och så kan det nog också bli ikväll. Alternativt att det blir Edvin Wigren som tar den platsen.

För hemmalagets del gäller det att fortsätta på den inslagna vägen med tät defensiv och hög delaktighet i offensiven. Hörnorna blir fortsatt en viktig ingrediens, speciellt med tanke på att vi skapar väldigt många hörnor. I den tabellen ligger vi på tredje plats med totalt 61 hörnor. I senaste matchen gick Broberg ut och tog kommandot direkt från start med högsta fart framåt och det målmässiga greppet som kom sig av det släppte man sedan inte. En viktig faktor att ta med sig. Hemma i vår borg är det vi som ska bestämma och styra matchen. Förra säsongens möten med Vetlanda slutade båda med förluster, 1-4 hemma och 1-5 borta. I just hemmamatchen storspelade gästernas målvakt David Borvall och räddade mängder av givna målchanser. Det vill vi givetvis inte se repris på ikväll.

Väl mött i Helsingehus Arena ikväll, avslag klockan 19:00! Att tillägga är att nästa spelare i Brobergs Wall of fame kommer att tillkännages under matchen ikväll.

Anders Jansson    Hans Ivarsson


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners