Nyheter

Välkommen till Sverige och Broberg/Söderhamn, Tatu!

Publicerades den 1 maj 2019 12:40. Taggar: ässämäki Broberg jyväskylä Söderhamn

Broberg kan idag presentera ett mycket intressant nyförvärv, som är okänt för de flesta!
Vi har idag gjort klart med Tatu Ässämäki från finska Jyväskylä.

Tatu är född 1998 och har ett förflutet på bandygymnasiet i Edsbyn, men har på slutet spelat i finska bandyligan med Jyväskylä. Kontraktet med Broberg är på 3 år.

Berätta om dig själv!
– Jag har spelat bandy i 14 år, har spelat både back och mittfältare. Blev en säsong i Edsbyn och främst i P18 och P20, men även någon enstaka match i A-laget.  Mina styrkor som bandyspelare är att jag är skridskostark och är en lagspelare.

Vad får dig att vilja spela bandy Sverige ?
– Jag har slutat skolan nu i Finland, och Sverige känns rätt för mig. Det är mer tempo i den svenska Elitserien och det passar mig bra.

Och Broberg?
– Jag tycker Broberg spelar mycket med bollen och har ett bra passningsspel, och jobbar hårt i laget. Jag har sett några matcher med Broberg via nätet och det ser bra ut med ett passningsspel och lyftspel som jag gillar. Sen känner jag Jesper Thyrén och Hampus Lindén sedan tidigare. Dessutom en fin arena att spela i.

Du valde att skriva 3 år direkt, varför?
– Jag har pratat med Jens Alftin och han vill satsa på mig att göra mig till en riktig Brobergs- och Söderhamnskille. Så då tyckte vi att tre år var bra.

Slutligen, när ansluter du till laget och flyttar till Söderhamn?
– Det blir mitt i augusti. Tills dess kommer jag att träna på egen hand samt med Jyväskylä.

Jens Alftin:
– Historiskt så har det varit ett antal bra finska spelare som representerat Broberg genom åren, så därför är det såklart spännande att ytterligare en ansluter. 21-åriga Tatu Ässämäki, sedan tidigare utsedd till Finlands bästa junior, blev förra säsongen finsk mästare med JPS Jyväskylä. Han är en kraftfull mitt/försvarare med bra skridskoåkning, så det ska bli väldigt spännande att se denna unga kille i Sverige och Elitserien.

Broberg Bandy    Broberg Bandy


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners