Nyheter

En trotjänare tackar för sig

Publicerades den 3 april 2019 10:01.

En trotjänare lägger skridskorna på hyllan. Han har varit med så länge vi kan minnas, men nu har Robert Dammbro kommit fram till att förra säsongen var hans sista.
– Ett noga avvägt beslut, säger Dammbro som nästan vuxit ihop med klubbmärket.

Robert Dammbro är en egen produkt som gjorde sin första A-lagssäsong 1996/1997, alltså för över 22 år sedan. Och det har alltid varit Broberg som varit hans klubbadress, bortsett från en säsong i Vallvik 1998/1999. Och trots att det inte saknats bud från andra klubbar genom åren, så har han alltid valt att stanna i Söderhamn. Något som han motiverar med hans känsla för klubben och alla människor runt den.

Allt har ett slut, som det heter. Men varför kom beslutet just nu?
– Jag har träffat klubben och vi har resonerat lite kring framtiden. Jag hade väl egentligen tänkt köra en säsong till, men efter ett noga övervägande valde jag att sätta punkt nu. Det fanns väl ingen enskild orsak som gjorde att det blev nu, utan mer att jag lagt ihop olika faktorer så att jag landade i det här beslutet.

Hur är känslan att lämna?
– Över 20 säsonger i samma klubb är en förmån. Det här är helt och hållet mitt beslut, men såklart är det ett stort beslut. Hela mitt liv har kretsat kring bandy och min familj har fått anpassa sig för att jag ska kunna träna, spela matcher och åka på cuper. Så det ska kännas skönt att ha ett år nu som jag bara kan flyta runt och känna efter.

Kommer du kunna släppa Broberg helt?
– Nej, det tror jag inte. Naturligtvis kommer jag att följa laget från läktaren. Och när saknaden av omklädningsrum blir för stor, så kommer jag säkert smita in där och sno lite kaffe och dela en bull-längd med Börje (Andersson, materialförvaltare).

Du har ju naturligtvis ett stort bandykunnande. Kommer vi se dig på ledarbänken?
– Jag är inte den som kommer att bli tränare, åtminstone inte på någon högre nivå. Så det kan du räkna bort. Men annars låter jag det vara öppet, jag tar ett år nu och landar sen får vi se vad framtiden kommer utvisa.

En fråga som är svår att undvika ikväll är att fråga om du har något särskilt minne från din karriär?
– Nej, det är inget direkt jag kommer på. Prisskåpet hemma är väl inte direkt överfullt, utan jag får väl köpa en whiskey eller nåt och ställa där. Men jag har varit med och gått upp i högsta serien, åkt ur och sedan gått upp året efter igen. Man kan väl säga att jag är en av dem som tagit Broberg till där vi är idag.

Och hur var känslan första gången du skrinnade in på isen i Helsingehus Arena?
– Definitivt en milstolpe. För mig som är gammal hade den gärna fått kommit något år tidigare, men jag är glad att jag ändå fick uppleva det.

Hur ser du på lagets fortsatta utveckling, utan dig?
– Det är jag inte ett dugg orolig över. Nu är det väl inte helt klart hur truppen kommer att se ut nästa säsong, men det här laget har potential att gå betydligt längre än den senaste säsongen.

Och som avslutning på den sista intervjun med Robert Dammbro i egenskap av spelare, får han avsluta själv.
– Jag vill verkligen tacka alla runt laget och klubben. Supportrar, ideella krafter, ja verkligen alla som haft en del i klubben. Det har varit en väldigt familjär känsla runt Broberg där man känner varandra, och det är något som jag uppskattat genom åren.


Jens Aftin, sportansvarig i Broberg:
– Ibland så får man nyheter som man inte vill nås av. En enormt stor vän och en ännu större bandyspelare väljer att lägga grillorna på hyllan. Han har under 22 år representerat Broberg med ett hjärta som vette sjutton om man kan hitta jämlike med. Robert Dammbro väljer att sluta med bandy på elitnivå i Broberg/Söderhamn bandy. Vi i föreningen vill med en gigantisk jättehyllning tacka Robban för alla dessa år.

David Hansen    


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners