Nyheter

Allsvensk skyttekung till Broberg!

Publicerades den 21 mars 2019 12:11.

Broberg har idag gjort klart med säsongens första nyförvärv. Det handlar om den allsvenske skyttekungen Jonas Pettersson, som gjort klart med ett 1+1-kontrakt med Broberg.

Först, vem är Jonas Pettersson som person?
­
­- Jag är en 28-årig kille som jobbar på en bygghandel i Ljusdal. Uppväxt i Årsunda, men bor i Ljusdal sedan ett antal år. Jag är allmänt sportintresserad.

Och Jonas Pettersson på bandyplanen?
– Från början är jag back, men har med tiden blivit en anfallare. Mina styrkor är främst spelförståelse och klubba tycker jag.

Att byta från back till forward är kanske inte det mest väntade bytet. Hur gick det till?
– Vi bytte tränare (till Patrik Larsson och Björn ”Böna” Eriksson) och de ville prova att sätta mig högre upp i banan. Så jag började som offensiv mittfältare, det gick väl okey men inte mer. Så året efter ville Patrik pröva mig som anfallare istället, och det slog väl ut med titeln som allsvensk skyttekung tre år i rad. Det blev helt klart en nytändning för mig.

Är du forward nu, eller finns tankar på andra positioner?
– Nej, jag ser mig främst som forward nu och tanken är väl att jag kommer att ha den positionen i Broberg också. Egentligen är det rätt lustigt att jag blev back i bandy inledningsvis, eftersom jag alltid haft mer offensiva positioner i andra sporter jag hållit på med.

Du har Sandviken som moderklubb, men förknippas givetvis mest med Ljusdals BK efter dina år där. En tid som bestått både av sportslig med- och motgång. Hur har din tid varit där?
– Det var fantastiskt roligt att vara med och spela upp Ljusdal i Elitserien med över 3 000 personer på läktarna. Sen har vi också spelat en hel del kval, både från botten av elitserien och toppen av allsvenskan. Det väl egentligen bara de senaste säsongerna vi inte spelat i elitseriekvalet. Så man kan sammanfatta det med att jag både varit med och spelat upp och ur Ljusdal…

Du hade flera olika bud från olika klubbar, men valde glädjande nog Broberg. Vad fick dig att ta det beslutet?
Det var helhetslösningen som Broberg kunde presentera. Jag kan bo kvar och jobba i Ljusdal, och får pendla tillsammans med Böna. Jag har också fått möjlighet att jobba något mindre än heltid för att fullt ut kunna fokusera på bandyn. Sen måste man vara ärlig och säga att fyra väggar och ett tak spelar in också, dessutom is året runt…

Ni har inte några matcher mot Broberg, men jag antar att du har ganska bra koll på dem ändå. Hur ser du på Broberg?
– De är ett skridskostarkt lag som har ett djupspel som jag tror passar mig bra som forward. Det är många som driver spelet, och inte bara ett fåtal spelare. De spelar ändå ganska likt Ljusdal, även om LBK har ett något rakare spel.

När ansluter du till truppen?
– Jag kommer att ha möjlighet till barmarksträning på egen hand i Ljusdal, så jag behöver inte åka till Söderhamn för varje träning under barmarkssäsongen. Men jag vill givetvis vara med en hel del i Söderhamn för att komma in i gruppen. Så det blir i samråd med Böna hur vi lägger upp det.

Jens Alftin, sportansvarig i Broberg, är givetvis glad över att han lyckats locka Jonas Pettersson till Broberg.
– Otroligt roligt men också spännande att Jonas väljer att växla upp till elitseriespel. 152 mål de tre senaste allsvenska säsongerna säger ju en hel del. Han får gärna föra över dem till vår målproduktion till kommande säsong.

– En spelare som är bra i djupled och ofta befinner sig på rätt plats när det börjar lukta mål. Dessutom har han ett riktigt bra skott. Som sagt, ett jättespännande nyförvärv för oss.

David Hansen    


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners