Sommarbandyskola 2022

För 4e året i rad, trots två somrar med pandemi, genomförde Broberg Bandy sin uppskattade Sommarbandyskola i och vid HelsingeHus Arena på Hällåsen  i Söderhamn. 

65 ungdomar i åldern 12-15 år från företrädelse mellansverige fick under 5 dagar grillas av Brobergs A-lagskillar med stöd av ungdomar från de egna leden men även från andra föreningar. 

Träningen har naturligtvis fokuserats på isen men även fyspass utomhus kombinerat med teori har stått på schemat.

Kostrådgivning, domarteori och föreläsning av Brobergs huvudtränare Damiel Skarps har varit uppskattade inslag men även aktiviter som ett besök på Flygmuseet på Flygstaden och kanske mest uppskattat ett besök i SUIFs träningsanläggning där ungdomarna fick testa på bordtennis. Dessutom fick de se två av SUIFs elitspelare visa vilket blixtrande tempo eliten spelar på.

Ovädret under måndagen grusade tyvärr idén om att spela frisbeegolf på Flygstaden men där klev Flygmuseet in och räddade tillställningen.

Något som uppskattas av våra ungdomar är inkvarteringen på @bestwesternsoderhamn med kontinental frukost och transporter från dörr till dörr med Lönns Buss. Lunch och middag från @statt_restaurangen och riktiga snygga träningströjor från KOSA med stöd från team Sportia! 

Ett stort tack till alla som stöttat oss i arbetet med Sommarbandyskolan!

Sommarbandyskolan har blivit en otroligt uppskattad verksamhet och fin tradition som klingar bra ute i bandysverige och som återkommer 2023.

Besök på Flygmuseum
Sista kvällen med gänget

Huvudpartners