Match mot Västerås SK

Mesta mästarna blev för tuffa!

Publicerades den 22 januari 2017 20:25

Broberg Bandy

Västerås SK gästade Arena Hällåsen under söndagkvällen och det som blivit mer en klyscha en ett faktum denna säsong var att det återigen var ”perfekta bandyförhållanden med vindstilla och någon enstaka minusgrad”. En stark första halvlek från gästerna avgjorde matchen men vi tog trots allt idag ännu ett steg närmare slutspel.

Så låt oss börja där förra stycket avslutades, Edsbyn hade besegrat Vetlanda med 5-2 tidigare under dagen vilket innebär att Vetlanda nu kan nå 26 poäng som max (vilket Broberg har i dagsläget), något som gjorde matchens förutsättningar glasklara, en poäng för Gurt och slutspelsplatsen skulle vara bokad.

Men det började inget vidare, Stefan Edberg är framme på en hörnretur efter att bortalaget jublat för mål redan i förstaläget, men på returen läggs bollen in definitivt ifrån nära håll genom Brobergsmuren. 0-2 skulle också komma bara minuter senare, då Holmberg styr in ett skott utifrån ifrån nära håll på ren hockeymané framför Wasbergs ”kasse”.

Hockeymanén skulle hålla i sig, då Broberg är uppe och har ett skott i stolpen och sen vidare ut på domarens ben vilket leder till tekning utanför straffområdet. Fler saker som skulle hålla i sig var VSKs effektivitet på hörnor, då även 0-3 skulle komma på hörna i minut 26. När även 0-4 kom minuten senare av Jonas Nilsson valde Broberg att ta en timeout, vilket åtminstone stoppade flödet då Västerås inte skulle göra fler mål i den första halvleken. Broberg däremot hade chans flera gånger om men Andreas Bergwall i bortamålet visade gång på gång att han är given i det svenska landslaget med flera starka räddningar.

Men 1-4 skulle komma i den andra halvleken, då även Bergwall fick vika ned sig. Erik Jonsson snappar upp bollen på mittplan, trampar förbi försvaret och får ned Bergwall fint för att sen enkelt servera Söderberg öppet mål. Inget misstag av Söderberg, som säkert sätter reduceringen. Snyggt! Men tyvärr skulle det inte bli mycket roligare än så, Broberg gör en bättre andra halvlek men VSK kan ju också falla tillbaka på sin ledning vilket såklart ger Broberg mer boll. Har några halvchanser men känns aldrig riktigt nära. Tobias Holmberg avslutar matchen med att göra 1-5 med minuter kvar att spela.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att VSK kommer att bli att räkna med i slutspelet även denna säsong, och kommer att få möta seriefyran då troligen inget lag i topp fyra kommer ge sig på att välja de i kvartsfinal (om inte Västerås själva blir topp 4 vill säga, skiljer i dagsläget 4p och är 6p att spela om för Västerås SK…). Nu väntar VM-uppehåll och SM-veckan kommer till Söderhamn, is ska bytas till snö på bandyplan och nästa hemmamatch är inte förrän den 12:e Februari då Hammarby kommer på besök. Väl mött då!