Träningsmatch Broberg-MotalaTog ett litet tag innan förmiddagsmötet fick någon karaktär. Till en början verkade motalaspelarna vara piggast i benen. Detta trots tredje matchen på tre dagar. Motala gick på offensiven direkt. Men fick inte ut nånting av det. Dröjde ett tag innan första målet föll. Var hemmalaget som tog ledningen genom Jonas Engström. Upprinnelsen till det var ett genombrott av Vadim Arkhipkin som hängde av motståndarna och passade in i straffområdet. Där såg Jonas till att få bollen i mål. Sen dröjde det innan mål två kom. Spelet var fortsatt småsegt men Broberg hade merparten av bollinnehavet.

Jesper Öhrlund fixade 2-0 på egen hand. Och jag trodde att det skulle öppna för en tempoökning men icke så. Motala kom igen och innan halvleken var över lyckades man kvittera. Mest anmärkningsvärt av halvlek ett var en palaver som pågick ett bra tag. Eftersom jag inte såg upprinnelsen till det hela så skriver jag bara det jag fick höra i efterhand, Joel Edling fick grovt matchstraff och är per automatik avstängd i en match.

Andra halvlek innehöll ett rappare spel från Broberg och trots att  man var en man kort så pressade man Motala hårdare. Motalas övertag i manskap gav med andra ord ingen direkt fördel. Kul att konstatera att hemmalirarna lyckades sätta två hörnor. Den första var en isare av Jesper Öhrlund. Den andra hörnan var en variant. Adam Wijk bröt inspelet och gled in i staffområdet för att sedan raka upp bollen i vänstra krysset. 4-2 och inte mycket talade för att Motala skulle vända. Dock reducerade man till 4-3 och var inte så långt ifrån en kvittering. Spiken i kistan stod Martin Söderberg för. 5-3 från distans och Motala var ett slaget lag.

En sak är klar, finns inga lätta matcher och Motala är inget dåligt lag. Två bra träningsmatcher för Brobergs del och man visade att man måste ha tålamod för att kunna vinna.

Publicerades den 18 september 2018 16:06
Hans Ivarsson    Hans Ivarsson


Huvudpartners