Tillberga – Broberg/Söderhamn Bandy

Publicerades den 16 december 2015 23:58

Lennart Jansson    Ingemar Persson

TILLBAKA PÅ SEGERSPÅRET IGEN

Så var det dags att göra bokslut över den första halvan av säsongens elitserie, då det väntade ett möte mot Tillberga på bortaplan i den trettonde omgången. Det var ett Broberg/Söderhamn som kom med fyra raka nederlag, men samtidigt var det ett lag som äntligen kunde hälsa Robert Dammbro och Robin Redin välkommen tillbaka efter sina skade perioder. Värt att notera i övrigt var att Henrik Rehnvall fick chansen mellan stolparna.

När kvällens domare Mikael Hillerius blåste till spel inför ytterst glest besatta läktare, endast 268 personer, så blev det en avvaktandee inledning av Broberg/Söderhamn och Tillberga skapade en hel del under de första minuterna, men mer än fyra hörnor på knappt tio minuters spel. Kvällens första mål föll i den tionde minuten. Stefan Larsson flippar fram bollen till Jesper Öhrlund som tar ned bollen och avlossar ett skott straxt innanför straffområdet. Ledningen kom att stå sig i knappt fem minuter innan Tillberga ordnade med ett kvitteringsmål, sist på bollen var Jens Blixt, så långt ganska rättvist.

Ett par minuter senare kunde Martin Söderberg åter sätta laget i förarsätet, då han förvaltade Broberg/Sdöerhamns första hörna för aftonen, inlsagen av Robert Dammbro. Inte heller denna gång fick laget glädjas av ledningen under någon längre stund, utan ett par minuter senare kvitterade Tillberga ånyo, denna gång genom Robin Andersson. Efter yttterligare ett par minuter var hemmalaget en ribbträff från att ta ledningen. I stället kunde Martin Söderberg återge Broberg/Söderhamn ledningen fint assisterad av Adam Wijk. Mönstret upprepade sig från de tidigare målen och snart låg ännu en kvitteringsboll bakom Henrik Rehnvall i målet, ditförpassad av Ivan Ledbedev.

Fem minuter senare kunde Broberg/Söderhamn återta ledningen ytterligare en gång, åter var det Martin Söderberg som hittade rätt, denna gång assisterad av Henrik Rehnvall. Knappt fem minuter senare kunde Vadim Arkhipkin utöka ledningen till 3-5, då han tog ned en flippassning från Robert Dammbro. I halvlekens slutminut var sedan Jesper Öhrlund framme och rorade ytterligare framför hemmamålet, men fri med målvakten lyfte Jesper bollen utanför målramen.

Efter en avvaktande start av Broberg/Söderhamn, så tog laget över allt mer ju längre matchen pågick och ledningen i halvtid speglade matchen tämligen väl. Henrik Rehnvall säker i målet, Magnus Fryklund styrde sitt försvar på ett bra sätt, framåt handlade det mesta om Martin Söderberg, även om laginsatsen var det som gladde mest, då ingen föll ur ramen.

Hemmalaget startade den andra halvleken med att göra ett allvarligt försök att åter skapa spänning i drabbningen. Halvlekens första målchans noterades för Martin Söderberg, där målvakten lyckades parera, istället blev det en snabb omställning och Rinat Shamsutov kunde ta sig igenom bortaförsvaret och göra den nödvändiga reduceringen. Broberg/Söderhamn klarade av pressen och några minuter senare kunde Jonas Engström se till att tvåmåls ledningen var återställd på en hörna inslagen av Adam Wijk.

Fem minuter senare var vi beredda att notera nästa bortamål, då domare Hillerius signalerade för straffslag efter att Adam Wijk gjordes ned i ett genombrottsförsök. Martin Söderberg tog hand om straffen, men dessvärre smet bollen utanför. Minuten senare kom emellertid nästa bortamål, då Adam Wijk gjorde en genomåkning helt på egen hand och rundade målvakten och utökade ledningen till tre måls marginal.

Drygt fem minuters spel kunde Martin Söderberg ta revansch för straffmissen då han erövrar bollen sätter dit Broberg/Söderhamns åttonde mål för aftonen, med tjugo minuter kvar av halvleken och därmed kändes tillställningen helt avgjord. Under halvlekens sists fem minuter han spelarna med att göra ytterligare tre mål. Först utökade Jonas Engström ledningen, då han tog vara på en retur, efter att först Stefan Larsson hade prövat hemmamålvakten. Därefter så kunde Kim Barklund frisera siffrorna en aning, då en hörnretur resulterade. Minuten senare kunde Jonas Engström sätta sitt tredje mål för aftonen elegant framspelad av Jonas Nygren. Innan domare Hillerius blåste eldupphör, så signalerade han för ytterligare ett straffslag för Broberg/Söderhamn, efter att Robert Dammbro blivit lite omilt behandlad i straffområdet. Den här gången fick Jonas Nygren chansen, men inte heller Jonas hade marignalerna med sig, utan Tillbergs duktige målvakt kunde parera.

Därmed var Broberg/Söderhamn tillbaka på sergerspåret igen efter den senaste tidens förluster, och laget tog här en säker och välförtjänt seger. Efter den avvaktande inledningen så var det ett stabilt spel som laget visade prov på. Henrik Rehnvall och uteförsvaret gjorde stabila insatser, trots fem insläppta mål. På mitten gjorde Vadim en stark insats och även Robert Dammbro slet på ett berömvärt sätt. Framåt handlade det mesta om Martin Söderberg, även om såväl Jonas Engström som Jesper Öhrlund gjorde starka insatser, även Adam Wijk lag bakom mycket att speluppbyggnaden, totalt sett en stark laginsats, där ingen föll ur ramen, utan nu kan laget fortsätta jakten på en slutspelsplats. Jakten går vidare på fredag, så returmötet mot Tillberga står på agendan, detta inför, förhoppningsvis, välfyllda läktare.