Match mot Edsbyns IF

”Femetta” i andra fällde avgörandet

Publicerades den 10 januari 2017 21:39

David Hansen

Det är målen som räknas och hedersamma förluster ger inga poäng. Det är allmänt känt sedan tidigare, men tål ändå att påpekas efter kvällens bortamatch mot Edsbyn. Broberg gjorde en stabil insats under större delen av matchen, men under en kortare period kunde Edsbyn gå ifrån till seger. En tremåls-seger som får anses som något i överkant. Slutresultatet skrevs till 5-2.

Edsbyn inledde bra direkt och hade tidigt bud på ledningsmål. Men Broberg tog ganska snabbt över taktpinnen och kunde också ta ledningen efter dryga fem minuter. Det var Martin Söderberg som blev serverad bollen efter ett, till synes, misstag i Edsbyns försvarsspel. Martin gjorde däremot inga misstag och kunde sätta ledningsmålet rakt upp i nättaket.

Broberg lade mycket energi på sin defensiv, och gjorde det också väldigt bra. Försvarsspelet var kontrollerat och lugnt, och Edsbyn hade riktigt svårt att skapa några farliga chanser. Så litet antal chanser att Edsbyns ledarbänk bestämde att redan efter kvarten spelad utnyttja sin Time Out.

Broberg bjöd inte Edsbyn på speciellt mycket utrymme. Men i slutet av den första halvleken kunde hemmalaget trappa upp sitt anfallsspel något och var också riktigt nära en kvittering. Men här kommer dagens målvakt, Max Bergström, in i bilden. Max stod för en ”monsterräddning” i absolut toppklass, och ställningen kunde skrivas till 0-1 när halvtidsglöggen skulle intas.

Om Edsbyn var nära 1-1 i slutet av den första halvleken kom kvitteringen istället i inledningen av den andra. Hans Andersson satte ett skott utifrån och kvitteringen var ett faktum. Samtidigt som hemmalaget mer och mer började komma in i matchen.

Broberg hade inte gett upp hoppet. Efter lite stökigt med många spelare framför mål kunde Martin Söderberg sätta 2-1. Ett psykologiskt viktigt mål, eftersom Edsbyn hade inlett den andra halvleken på ett bättre sätt än under den första halvlekens insatser.

”Tillfälligheternas spel” heter ett känt album från Tomas Ledin. Och det skulle kunna sammanfatta Edsbyns kvittering och ledningsmål. En slumpmässig hörna, där det inte var helt självklart att den var korrekt dömd, blev misslyckad för hemmalaget. Däremot lyckades de sätta hörnreturen och således även kvitteringen. Ledningsmålet sattes dryga fem minuter senare, när Broberg inte riktigt var med på hemmalagets lyftspel. Mattias Hammarström kunde då sätta 3-2, och Edsbyn började mer och mer ta över taktpinnen när kvarten återstod. Edsbyns lovande junior Oscar Wikblad satte 4-2 ur halvtaskig vinkel, innan Mattias Hammarström punkterade matchen till 5-2.

Slutsatser… Broberg ska vara stolta över sin insats under stora delar av matchen. Laget hotade Edsbyn på allvar, och hade länge en god kontroll på matchen. Att Edsbyn gjorde en ”femetta” i den andra halvleken, och därmed gick ifrån till en säker seger, är inte mycket att orda om. Broberg var tvungna att chansa något, vilket skapade ytor för hemmalaget. Fram tills hemmalagets ledningsmål 3-2 hade inte många protesterat om poängen hamnat i Söderhamn.

Plus ikväll för Brobergs försvarsspel första 60 minuterna. Max Bergström stod för en bra insats i målet, och gjorde flertalet bra räddningar. Däribland en ”monsterräddning” i den första halvlekens sista skede.

Chans till derbyrevansch på fredag, då Bollnäs GIF besöker Hällåsen. Och då vill vi givetvis se överfyllda läktare och en härlig stämning. Vi ses då!