Match mot Edsbyns IF

Säsongen är slut…

Publicerades den 2 mars 2017 22:27

Anders Jansson    Broberg Bandy

Och det blev väl kanske inte riktigt det slut som vi hade hoppats på. Broberg orkade inte mobilisera ännu en gång och Edsbyn rann ifrån tidigt till seger i en match som mest kändes som en lång transportsträcka till slutsignalen.

Broberg utan både Martin Söderberg och Dennis Wasberg ikväll och även sedan tidigare Fritiof Hagberg och Filip Skoglund. Vi hade väl hoppats och trott på ännu en jämn och härlig derbybatalj men så blev inte fallet. Det började med två lag som bytte anfall med varandra, med en väsentlig skillnad. Edsbyn gjorde tre mål på sina första tre avslut på mål. Broberg gjorde det inte. Men man saknade inte chanser under den här perioden. Bland annat var Jonas Engström framme fri efter lyra men träffade inte inom målramen. Efter knappa nio minuter lyste alltså 0-3 på tavlan och Broberg tog timeout. Edsbyn hade verkligen haft extrem utdelning här. Misstänker att tränare Grönbergs direktiv i timeouten var att ta hem laget, hitta positionerna igen och få stopp på blödningen. Det lyckades man med. Men istället hände egentligen ingenting i offensiv riktning och det var mest gästerna som spelade runt och runt och runt och lät knappt Broberg låna bollen. 0-4 kom också i slutet av halvleken och känslan var att Broberg inte skulle klara av att resa sig från detta.

Andra halvlek kändes för undertecknad som en 45 minuter lång pina där Edsbyn gjorde ytterligare två mål medan Broberg inte lyckades spräcka nollan. Och jag har egentligen inte mycket mer att säga om det just nu. Matchen förlorades under de första knappa tio minuterna där Broberg absolut inte hade marginalerna med sig. Den absoluta nerven försvann och det blev en aning avslaget. Edsbyn var ett nummer för stora ikväll och Broberg såg samtidigt lite tröttkörda ut.

Det var ett tråkigt avsked av säsongen och den sista matchen någonsin på Hällåsen i nuvarande skepnad. Men vi kan ändå glädja oss åt en betydligt mer lyckad säsong än den föregående och en kvartsfinalserie som fram till dagens match har varit härligt jämn och spännande.  Nu har vi att se fram emot först rivning av delar av Hällåsen (även om det samtidigt känns vemodigt) och därefter byggstart av den nya hallen. En ny tid börjar nu och det ska bli väldigt intressant att se vad detta kan bära med sig.

Till Edsbyn får vi säga grattis till avancemang och till en väl genomförd kvartsfinalserie. Ett lycka till i stundande semifinal lär behövas, där Sandviken eller Västerås väntar. Men Edsbyn ser starka ut. Framförallt tycker jag det känns som ett ganska tydligt och lyckat generationsskifte där. De som har varit mest dominanta och stuckit ut är det yngre gardet. Tuomas Mättää framförallt, tillsammans med Wikblad och långa stunder Martin Frid.

För Brobergs del är det nu bara slicka såren och komma igen. Jag tror man kommer känna sig ganska tillfreds med säsongen efter att ha fått lite distans. Försäsongsträningen kommer antagligen kännas lättare och mer inspirerande än någonsin när det blir inflyttning i ny bandyhall till hösten.