Match mot Villa Lidköping BK

Sur förlust i toppmötet

Publicerades den 10 januari 2022 09:03

Anders Jansson    Ingemar Persson

Det blev en riktig tung förlust i toppmötet med Villa/Lidköping. Efter en stark insats där hemmalaget hämtade upp 0-2 i slutskedet kunde Villa avgöra i slutminuterna. Men spelmässigt spottade Broberg upp sig flera snäpp trots allt.

Den uppskjutna matchen mot Villa/Lidköping spelades på måndagskvällen och det var två helt ordinarie lag som ställdes mot varandra vilket får anses vara ovanligt i dessa tider. Broberg kom från en något svagare period, både spelmässigt och poängmässigt och Villa kom från en period utan matcher sedan annandagen.

Det var gästerna som startade starkast och kunde också redan efter sju minuter pricka in ledningen när Johan Löfstedt placerade in bollen från högerläge. Broberg jämnade ut spelet vartefter halvleken rullade på och trots att det var två disciplinerade försvar var det händelserikt och trevligt att titta på. Broberg malde på bra men hade svårt att få till det i sista tredjedelen. I den 28:e minuten ökade Villa till 2-0 när Martin Johansson slog in sin egen hörnretur och i det läget kändes det inte helt logiskt sett till matchbilden. Broberg var väl så bra under den första halvtimmen och straffen som Martin Söderberg brände efter knappa halvtimmen kändes på nåt sätt typiskt för matchen – det var svårt att få hål på Thimfors ikväll. Resultatet stod sig till halvtid och det var ändå med mersmak för hemmalaget som hade gjort sig förtjänt av något mål.

I den andra halvleken fortsatte Broberg på den inslagna vägen men man var nu något hetare även i den sista tredjedelen och skapade en hel del chanser. Vilket även Villa gjorde. Men två storspelande målvakter såg till att matchen fortsatte vara märkligt målsnål, sett till det som utspelade sig på isen. Broberg malde på och känslan var att man också ökade trycket mot slutet, vilket till slut gav resultat. Daniel Burvall Jonsson fångade upp en felpassning och avancerade något innan han avlossade ett skott centralt till 2-1. Tiden 78:05. Omkring tre minuter senare var Broberg aggressiva högt uppe och erövrade boll och Fritiof Hagberg kunde efter lite stök framför mål sätta dit även 2-2. Villabänken begärde genast timeout efter detta. Ca 10 minuter kvar av matchen och det kändes som att detta kunde ta vägen vart som helst. Men det var Villa som fick sista ordet när Johan Löfstedt med sitt andra mål för kvällen satte dit 2-3 i den 86:e minuten. Broberg försökte kraftsamla och skapade några halvchanser och hörnor men lyckades inte jobba fram en kvittering.

Ja, en sur förlust efter en riktigt bra prestation blev det här. Det kändes att det var ett toppmöte med två lag som bjöd på mycket anfallsbandy och samtidigt riktigt bra försvarsspel och framförallt bra målvaktsspel, från båda burväktarna, som också blev utsedda till matchen lirare i respektive lag. Broberg har mycket att ta med sig från matchen, helt klart, och man hittade en högre nivå igen efter några svagare insatser. Nu väntar AIK hemma på onsdag i ännu en toppmatch och vi får hoppas att grabbarna kan plocka fram samma typ av insats i den matchen.