Match mot Hammarby IF

Femte raka segern!

Publicerades den 3 december 2021 22:22

David Hansen    Hans Ivarsson

Broberg tog ikväll sin femte raka seger efter att ha besegrat Hammarby med siffrorna 8-6. Men precis som i matchen mot Örebro var det ingen självklar seger, utan det krävdes hårt arbete och stor moral för att ta sig samman och vinna matchen.

Broberg anno 21/22 har visat upp ett imponerande grundspel. Men minst lika imponernade är att kunna vinna matcher där allt inte går som beräknat. Som t.ex. mot Örebro senast och delvis även ikväll. Hammarby inledde med att hålla bollen inom laget och satte 0-1 innan Broberg knappt ens lånat bollen. Men kvitteringen kom relativt snabbt när Jesper Öhrlund snirklade sig in och hittade Jonas Engström.

Broberg tog även ledningen, efter en retur från Hammarbys målvakt Filip Mörkdahl (som för övrigt stod för en fin prestation ikväll trots åtta insläppta mål). Men sedan var det Hammarbys tur att vända matchen. Laget gick från 2-1 till 2-4 och Broberg fick inte till det riktigt. Detta blev också halvtidsresultatet.

Andra halvlekar har blivit något av Brobergs grej. De tre senaste matcherna (Sandviken, Örebro och ikväll mot Hammarby) har poängen varit i stor fara i halvtid, men ändå tillslut hamnat hos “Gurt”. Vad detta beror på kan säkerligen åsikterna gå isär om, men en stark lagmoral och ett stabilt grundspel laget litar på bör spela en stor del i detta. I många matcher, så kan många lag hänga med i 60 till 70 minuter innan det bättre laget kopplar greppet. Och det är just detta som Broberg presterat på slutet, men mot lag som Sandviken och ikväll Hammarby. Det är ett styrkebesked om något!

Broberg vände 2-4 till 7-4 innan Hammarby skapade lite nerv tillslut genom två reduceringsmål. Men segern var inte hotad och Jaakko Hyvänen spikade slutsiffrorna till 8-6. Detta i en underhållande och målrik match där återigen Broberg drog det längsta strået. Trots underläge i halvtid är segern fullt rättvis sett över 90 minuter.

Broberg befäster sin position i toppen, och det är riktigt riktigt roligt att vara Brobergsanhängare just nu!