Match mot IK Sirius

Säsongen är över

Publicerades den 28 februari 2021 19:40

David Hansen    Hans Ivarsson

Säsongen är över. Det blev för svårt att hämta in fredagens underläge till en vändning idag. Förlust även idag, nu med 4-5, men Broberg gav sig själva verkligen chansen i den första halvleken.

Broberg hade bestämt sig. Sirius skulle inte tro att detta var avgjort från i fredags, och några mål in från hemmalaget kanske skulle skärra Uppsalalaget? Efter dryga 20 minuter spelade ledde hemmalaget med 3-0 och med det måltempot var ju upphämtningen inom räckhåll. Tremålsledningen stod sig också till halvlekens slutminut, då Sirius reducerade till 3-1.

Broberg ledde alltså i halvtid med 3-1, men det var ändå något orättvist. Inte orättvist såtillvida att matchen borde ha lutat åt ett annat håll, nej snarare att ledningen var kraftigt i underkant. Ingen hade protesterat om hemmalaget hade haft ledningen med både en och två och kanske tre bollar till…

Ett snack i halvtid, lite dryck och ny energi? Nåväl, de två första stämmer säkert. Men tempot i matchen gick ner sig (troligen vad Sirius ville). Broberg var inte alls på samma spelglada offensiva humör och den lilla chans som syntes i första halvleken byttes ut till att Sirius kom tillbaka in i matchen och med kvarten kvar i ledning till och med. Med Sirius fyra mot tre i målprotokollet krävdes alltså ytterligare åtta Brobergsmål under den sista kvarten. En uppgift som i det närmaste är omöjlig att lyckas med. Och därför blev matchens avslutning också något avslagen.

Sirius är vidare till kvartsfinal, medan tussilagon börjar titta fram runt knutarna på Hälsingehus Arena. Säsongen är över, nu börjar arbetet inför nästa!