Match mot AIK

Bragdvändning i Stockholm

Publicerades den 19 februari 2021 21:51

David Hansen

Vilken fantastisk vändning, kanske en av de häftigaste i klubbens moderna historia? Alltid svårt att jämföra såklart, men just ikväll känns det faktiskt som att den vändning laget stod för i andra halvlek är något som vi kommer att minnas länge, och en seger som gör att det ser mycket lovande ut att nå ett slutspel. Slutresultatet skrivs till 7-8 efter 6-1 (!!!) i halvtid.

Mardrömsstart! AIK hade efter dryga fem minuter en ledning med 2-0, och även om Broberg reducerade till 2-1 blev det snabbt 3-1 och 4-1. Gästerna tvingades till en tidig Timeout, men effekten av denna var skral. För AIK fortsatte vara överlägsna, ja rentav totalt överlägsna och utökade till både 5-1 och 6-1 innan halvtidssignalen ljöd.

Broberg var på väg mot en förnedning av ett av Sveriges bästa bandylag. AIK lekte bandy med ”gurt” och det såg löjligt enkelt ut stundtals. En kombination av ett Broberg som släppte till några för enkla mål, och ett AIK som utnyttjade potentialen i de världsspelare de faktiskt besitter.

Ingen, och jag tror verkligen ingen utom Brobergs spelare och ledare, kunde i sin vildaste fantasi tro att Broberg skulle kunna blanda sig i detta. Men uppenbarligen trodde Brobergsspelarna på detta, och smygkämpade. När Söderhamnarna gjorde 6-4-reduceringen på hörna tog hemmalaget Timeout, en timeout som hjälpte ungefär lika mycket som Brobergs i första halvleken. Knappa tjugo minuter kvar och ytterligare en reducering på hörna från gästerna till 6-5.

AIK kände nog ett visst lugn när chansen uppstod att gå ifrån till 7-5 på straff. Men istället för 7-5 blev det en räddning och snabbt utkast från Henrik Rehnvall till Martin Söderberg som helt fri och med gott om tid satte 6-6. Broberg hade alltså hämtat upp 6-1 till 6-6 i en bragdvändning utan dess like.

Men det var inte färdigt här. Broberg skulle också ta ledningen med 7-6 i slutminuten av ordinarie tid och AIK funderade nog vad som precis hade hänt. Tur för AIK då att de kunde kvittera till 7-7 och få med sig en poäng från matchen trots allt. Ja, för det kunde väl vara ett rimligt antagande? Men i matchens absolut sista sekvenser svarade lagets äldste Jonas Nygren för segermålet. Och det var det sista som skedde, för vid avslag blåste domaren av matchen och Broberg hade alltså vänt halvtidssiffrorna 6-1 till 7-8. Ja, vad ska man säga! Moral, ger aldrig upp, kämpa för klubbmärket? Ja, orden är många!

Från att ha en måstematch mot Motala i sista omgången ser det nu betydligt ljusare ut. Broberg kan alltså nå slutspelet även vid förlust. Vid seger eller oavgjort är det helt klart för åttondelsfinal oavsett övriga lags resultat. Men vid förlust krävs att Sandviken, som sannolikt behöver vinna för att nå tredjeplatsen, besegrar Hammarby hemma i Göransson Arena. Ja, även om det ser väldigt ljust ut så är det inte teoretiskt klart och Broberg gör säkerligen sitt i matchen mot Motala!

Undertecknat tippar att det blir seger mot Motala och en åttondelsfinal mot Sirius.