Match mot Edsbyns IF

Nattsvart premiär

Publicerades den 1 november 2019 21:10

Anders Jansson

Premiärdagen kom, med hälsingederby till råga på allt. Broberg kom helt fel in i matchen och det blev mest en lång väntan på slutsignalen och storförlust med 1-10.

Broberg med ”alla tillgängliga” enligt Rimgård innan match, Rasmus Linder saknades dock i uppställningen. Sen om han var petad eller skadad vet ej undertecknad något om. Hemmalaget ordinarie. Sen var det roligt med premiär i inledningen, tills klockan tickat tio minuter. Då hade det gått över när Broberg stod och pratade i en timeout och Edsbyn hade 3-0 på tavlan. Detta efter ett straffmål och två hörnmål. Efter timeouten ramlade ytterligare två mål in, innan klockan hade passerat 21 minuter. Och det kändes ganska absurt att det stod 5-0 i det läget. Edsbyn var kusligt effektiva. Broberg höll ihop det resten av halvleken, utan att direkt skapa något av värde.

Andra halvlek startade Broberg hyfsat piggt, men det var Edsbyn som gjorde målen. Och vips lyste 8-0 på tavlan, knappt åtta minuter in i andra halvlek. Finns förstås inte mycket mer att orda om efter det.  Broberg, genom Jonas Engström, kunde peta in 8-1 med omkring 10 minuter kvar. Sen var det 9-1 och 10-1 som fick stänga tillställningen. En tillställning som vi väl bara kan försöka glömma. Matchen fick en olycklig start för Brobergs del där Edsbyn var extremt effektiva. Sen klarar man inte alls att hämta sig från det.

Och med detta fick vi absolut inte den start på säsongen vi ville ha. Det finns betydligt mer att kräva när det gäller det mesta. Sammantaget en väldigt svag insats från Broberg och en uppvisning i effektivitet från Edsbyn. Några djupare analyser än så ägnar vi oss inte åt ikväll.