Match mot Bollnäs GIF

Nattsvart i derbyt

Publicerades den 24 november 2023 21:24

David Hansen

Bollnäs var bättre på allt! Där skulle vi kunna sätta punkt för detta matchreferat. Ingen Brobergssupporter kommer ändå har något intresse av att läsa vidare. Men om någon mot förmodan vill läsa vidare om derbyt mot Bollnäs som slutade 0-9 kommer ytterligare några rader.

Första halvtimmen var Brobergs bästa sekvens i matchen. Ett stabilt försvarsspel och Bollnäs hade svårt att skapa de där riktigt farliga lägena och hemmalaget satsade hårt på ett diciplinerat försvarsspel. Broberg radade också upp ett antal hörnor, dock utan större resultat.

Bollnäs tog ledningsmålet efter en liten miss i försvarsspelet. Och där dog matchen. Visst, 0-1 i bandy är inte mycket att orda om, men efter Bollnäs ledningsmål var det som att Broberg säckade ihop fullständigt i den sista kvarten av den första halvleken. Från ett relativt stabilt 0-0 till katastrofala 0-5 på runt 15 minuter. Och på fem Bollnäshörnor resulterade tre av dem i mål.

Matchen var avgjord redan i halvtid, även om undertecknad filade på rubriken “Mirakelvändningen i Söderhamn”. Men det var inte ens nära, inte en tillstymmelse till tendens heller. Bollnäs ångade på och vann tillslut med 9-0. Ett pinsamt resultat för Broberg. Första halvtimmen idag är godkänd, allt annat är långt ifrån godkänt.

Viktiga matcher framöver för Broberg. Först och främst hemma på tisdag, Vetlanda. Det må se mörkt ut ikväll, men på tisdag är det ny match och ett revanschsuget Broberg.