Nyheter

Inför. Broberg – Motala

Publicerades den 7 februari 2020 12:47.

Det börjar dra ihop sig, som man brukar säga. I den näst sista hemmamatchen i seriespelet kommer ikväll Motala på besök till Helsingehus Arena. Och precis som alla matcher den senaste tiden är det väldigt viktiga poäng på spel.

Broberg har varit matchfria sedan den tunga förlusten borta mot AIK i söndags, men nu är det dags igen. Man kom igång fint efter landslagsuppehållet med två starka insatser och tillika segrar mot Villa och Vänersborg, innan förlusten mot AIK på söndagen. Den tredje matchen på fem dagar och visst kändes det som att det var lite trötta skallar. Det i kombination med att AIK:s spets levererade gjorde att siffrorna rann iväg lite på slutet. Men det ska grabbarna ha skakat av sig nu!

Det är stenhårt i tabellen runt strecket om topp 6 – placeringarna och där är Broberg inblandade eftersom man just nu har sjätteplatsen i sin hand. Och den vill man givetvis behålla för att undvika en oviss åttondelsfinal. Just förlusten mot AIK gjorde att nykomlingarna kröp närmare och är nu endast en poäng efter. Även Vetlanda finns på samma poäng. Och kvällens motståndare, Motala, återfinns några hack ner – fem poäng bakom, men med en match mindre spelad. Det betyder alltså att sista chansen för Motala att också blanda sig i topp 6-kampen går via en seger ikväll, så räkna med ett vilt krigande gäng från Östergötland.

Motala har främst tagit sina poäng på hemmaplan där man bemästrat, de oftast dåliga vädermässiga, förhållandena bäst. Broberg är också ett lag som tagit sina poäng främst på hemmaplan. Känslan är att man gjort Helsingehus Arena alltmer till sin borg nu. Det är inte lätt att komma och vinna i arenan. Endast Edsbyn och Västerås har gjort det under säsongen. Och för hemmalagets del gäller det ikväll att fortsätta lyckas med det, för att hålla främst Vetlanda och AIK bakom sig. Noggrannhet och tålamod är nog två nyckelord ikväll. Motala släpper in lite mål, faktiskt bara Edsbyn och Villa som släppt in färre. Man gör dock också förhållandevis lite mål, där endast Åby och Frillesås är sämre. Målsnåla matcher och ofta kryss ser vi när Motala är inblandade.

Broberg är lite raka motsatsen. Både producerar och släpper in många mål. Som åskådare är jag egentligen nöjd så länge vi gör minst ett mål mer än motståndaren. Men för att få fason på vår matchplan så är det viktigt att inte tumma på något så rent krasst kan vi säga att vi behöver hålla ner antalet insläppta mål för att hitta den där riktigt sköna stabiliteten. Gör vi det vi ska ikväll och spelar med den variationen och tålamodet vi brukar och noggrannheten i när vi går till attack ser jag två nya poäng in på kontot.

Inför kvällens match har vi också fått nyheten att lagkaptenen Robert Rimgård valt att förlänga sitt kontrakt. En mycket viktig förlängning förstås! Rimgård har bidragit otroligt mycket med sin rutin, sitt lugn och sina ledarskapsförmågor.

Alle man till Helsingehus Arena ikväll nu!

Anders Jansson    Hans Ivarsson


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners