Nyheter

Inför: Broberg – Frillesås

Publicerades den 13 december 2019 20:11.

Elitserien rullar vidare och på lördagen kommer gäster från Frillesås och hälsar på i Helsingehus Arena, i den sista matchen innan det lilla landslagsuppehållet.

Broberg och Frillesås är en drabbning som inte har så värst mycket historia. Förra säsongen vann Broberg hemma med 4-1 och nere på Sjöaremossen slutade det oavgjort, 2-2. Och i förra mötet, för en knapp månad sedan, vann Broberg komfortabelt med 7-3, efter att ha gått ut hårt och avgjort tidigt. Nu är det ny fajt som gäller.

Frillesås har haft det tungt och ligger näst sist i tabellen. Man har framförallt haft det kämpigt med målskyttet och bara mäktat med 21 mål och på det är man sämst i serien. Att jämföra med Broberg som varit ovanligt målglada och spottat in 56 mål såhär långt. Undertecknad har inte sett mer än två matcher med Frillesås och det var matchen mot just Broberg och matchen mot Vetlanda nyligen, där man åkte på en rejäl stjärnsmäll, förlust med 2-12. Jag har således inte så mycket att säga om hur de har sett ut spelmässigt. När man mötte Broberg var fokus mycket på att lyfta och kriga, till följd av en i princip ospelbar is på Sjöaremossen.

Broberg å andra sidan kommer från en uddamålsförlust borta mot Villa senast, där man trots förlusten svarade för en väldigt bra insats och egentligen var värda en poäng. Men spelmässigt gjorde man det väldigt klokt i den bortamatchen. Och för en vecka sedan minns vi den härliga derbysegern mot Bollnäs, där vi gjorde 8-1 på gästerna från minut 30 och framåt. Så målglada har vi visat oss vara hittills den här säsongen. Och det vill vi givetvis se en fortsättning på imorgon.

Vi vill se ett Broberg som går ut och bestämmer och tar tag i matchen direkt. Defensivt såg det bra ut mot Villa och offensivt skapades det en hel del chanser trots att man spelade med stort tålamod och valde att attackera i rätt lägen. Frillesås är inte Villa, men det gäller trots det att hålla samma fokus och tålamod även mot Frillesås. Annars blir man snabbt straffad. I hemmalaget saknades både Robin Redin och Robert Rimgård senast och frågetecken finns för dessa två även till morgondagens match. Nu gjorde ersättarna i backlinjen, Erik Jonsson och Tatu Ässämäki, bra insatser tillsammans med Magnus Fryklund som libero. Men vi önskar givetvis trots det att vi får spela med det lag vi tänkt.

Kom upp till Helsingehus arena imorgon och njut av den positiva och underhållande bandy som Broberg presterar för tillfället. Matchstart 15:00!

Anders Jansson    Hans Ivarsson


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners