Nyheter

Broberg Wall of Fame

Publicerades den 24 november 2019 17:55. Taggar: Broberg brobergare Dallas paris wall of fame

Med start säsong 19/20 presenterar Broberg/Söderhamn Bandy IF särskilt betydelsefulla Brobergare till ”Broberg Wall Of Fame”.

För att vara aktuell att få upptas i Broberg IF´s – Wall of Fame så skall insatsen inneburit att man gjort ett avgörande avtryck i föreningen som kvinnlig eller manlig spelare, ledare eller som ideellt arbetande person över en tidsperiod om minst 15 år.

  1. Göran Dallas Sedvall ”Med sin charmiga och lekfulla spelstil är Dallas den peson som starkast lyft varumärket Broberg i bandysverige under storhetstiden på 60- och 70-talet. Med glimten i ögat och med en klubbteknik som var före sin tid har Dallas placerat Broberg och Söderhamn på bandykartan för all framtid”.
  2. Roland ”Paris” Strandlund ”För att med ett enormt engagemang under lång tid varit både en framgångsrik spelare på 60-talet men kanske främst som lagledare för Brobergs A-lag under den senare gyllene perioden på 70-talet. Detta resulterade i totalt 4 SM-guld och 8 finaler som både spelare och ledare som höjdpunkter på en fantastisk karriär. En person med ett mycket stort Brobergshjärta som lagt grunden till föreningens framgångar”.
  3. Ingvar Wasberg ”Den ledare inom Broberg som på 60-talet gjorde föreningen till att bli en dominant inom svensk bandy med 5 SM-finaler och 2 SM-guld. Han lade även grunden till ett gyllene 70-tal med ytterligare finaler och SM-tecken till föreningen. Ingvar stod för ett nytänkande inom bandyn med lekfullhet och improvisation som grunden för en offensiv och publikvänlig bandy. Han var en stark ledarprofil med ett stort föreningshjärta som lade grunden till det starka varumärke Broberg är inom svensk bandy idag”.

Broberg Bandy    


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners