Nyheter

Försäsongssnack med Böna

Publicerades den 9 augusti 2019 09:24. Taggar: böna Broberg försäsong uppsnack

Det är mindre än 3 månader kvar till Elitserien i bandy startar på allvar och läget i Brobergs trupp ser bra ut enligt lagets huvudtränare Björn ”Böna” Eriksson

Hur är läget i laget så här i starten av säsongen?
– Bara bra måste jag säga. Vi har haft individuell träning under juli och startade upp gemensamt i måndags 5/8. Några som varit hemma i Söderhamn under sommaren har kört en del på is även i juli. Vi startade upp i måndags och har haft en bra första vecka. Vi har kört tre tuffa ispass och en del fys – löpning och styrka – så vi är igång ordentligt redan nu. Det är bra tryck i laget och gruppen har bra energi.

Hur kommer försäsongen att se ut?
– Vi har tre månader försäsong framför oss innan elitserien startar 1/11 mot Byn. Vi har några fler matcher i år – vi har tex Hammarby, Edsbyn och Saik som kommer till Helsingehus redan i augusti. Tre riktigt tuffa matcher som jag tror vi kan lära oss en hel del av. Vi ser framemot en tuff och rolig försäsong med mycket isträning i hallen, bra träningsmatcher samt en hel del fyspass på det. Sedan måste man ju vara tacksam att vi får möjligheten att ha tillgång till isen redan så tidigt på säsongen – vi har fantastiska förutsättningar. Känslan är att vi kommer vara bra förberedda innan serien drar igång.

Hur jobbar ni inför årets säsong och även framåt för att utveckla Broberg?
– Vi har en klar bild om i vilken riktning vi vill föra Broberg – vi vill på sikt spela viktiga matcher in i mars inför en stor publik i vår hall. För det krävs ett gediget arbete på bred front – dels i laget där vi har ett antal pusselbitar som vi jobbar med varje vecka. Det är ett jobb som tar tid och kräver en stark målmedvetenhet – här gäller det för oss att göra rätt saker över tid så kommer Broberg komma närmare toppen. Sedan gäller förstås att se hur vi ska vinna så många matcher som möjligt kommande säsong – vi vann åtta matcher förra säsongen och nio året innan det… den siffran vill vi så klart slå kommande säsong.
Vi vill visa upp ett Broberg som spelar med mycket energi och hjärta – det vet vi att vår publik uppskattar och vi vill att de ska ha en bra känsla när de går hem efter en kväll i Helsinge Hus.

Parallellt med detta gäller det att utveckla föreningen och bygga den starkare – det handlar om ekonomi, ungdomsverksamhet och organisation. Bandyn följer samma utveckling som flera andra lagidrotter – man behöver få upp omsättningen för att kunna utmana i toppen.  Känslan är att föreningen tar små steg framåt hela tiden och många i och runt föreningen har ett stort Brobergshjärta och lägger ner mycket jobb. Finns så klart mycket att utveckla även här men jag tycker föreningen är på gång.

Hur tänker du kring laget – truppen innehåller ju flera nya spelare?
Vi har ju delvis en ny grupp i år. Fem nya in, Linder, Rimgård, Wikman och Pettersson har ju kört med oss under våren redan. Ässämäki ansluter om en vecka. Jag tycker de nya har kommit in väldigt bra i laget – de har visat på bra energi och de visar att de verkligen vill utvecklas och bidra till att vi blir bättre. De spelare som är kvar sen tidigare tycker jag känns taggade och har ett bra driv.

Vi har en bra och jämn trupp och det märks redan på träningarna att det finns en konkurrenssituation – som hjälper till att skapa driv i träningen. Sedan gäller det att jobba med vårt spel – hitta gemensamma bilder hur vi ska agera offensivt och defensivt. Det jobbar vi med varje träning och har en hel del teorigenomgångar för att sätta spelet så tydligt som möjligt.

Match redan den 17/8 mot Hammarby – samma dag som Broberg firar 100 år – Hur känns det?
– Kul med match redan nu i starten och intressant att möta Hammarby som också har ganska många nya spelare och flera f.d Brobergare i laget. Ett halvt lag nästan… Ted, Adam och Max sedan även Rutqvist och Folkesson som spelat här förut. Och Stefan förstås… han har ju SM-guld med Gurt till och med.  Det blir en heldag för alla Brobergare, en del aktiviteter uppe på Hällåsen med match bland annat – sedan blir det 100-års fest på Östra berget – blir en lång och härlig bandydag. Bara att välkomna alla Brobergare till en ny säsong!

Broberg Bandy    


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners