Allsvensk assistkung till Broberg

Publicerades den 5 april 2019 12:34

David Hansen    

Ytterligare ett nyförvärv, och ytterligare en mittfältare. Även om Rasmus Linder kanske inte är välkänd i Söderhamn, så är det långt ifrån en dussinspelare. Vi talar om en spelare med omfattande historik från ungdomslandslagen och med en passningsklubba som gav honom segern i allsvenskans assistliga (strax före Marcus Wikman som vi presenterade som nyförvärv igår).

Vem är Rasmus Linder?
– Jag fyller 22 år i år och jobbar på en skola. På fritiden gillar jag att vara i stugan, där jag åker vattenskoter eller fiskar.

Vem är Rasmus Linder på bandyplanen?
­- Jag är en mittfältare som gillar att sätta andra i bra lägen. Min styrka är spelförståelse och att driva spelet. Jag försöker sätta tempo i spelet.

Din bakgrund som spelare?
– Min moderklubb är Sandviken, där jag gjorde A-lagsdebut som 15-åring. Spelade i A-laget där i tre säsonger kontinuerligt. Har spelat i Borlänge (Peace&Love) den senaste säsongen.

– Jag fick en depression när min kompis (Axel Jonsson, bandyspelare i Sandviken) gick bort i cancer. Då handlade det bara om att komma tillbaka igen och hitta glädjen i bandyn. Borlänge kändes som en nystart för mig.

Och där vann du allsvenska assistligan!
– När jag kom till Borlänge hade jag inga förhoppningar alls. Allt handlade om att komma tillbaka till glädjen i bandyn. När det började kännas bättre igen så gick det också bättre på planen. Så jag är nöjd med min senaste säsong.

Landslagsuppdrag finns det några har jag sett!
– Jag har spelat i P15-, P17, P19 och U21-landslaget. Jag var också med i Universiaden nu senast.

Vad gjorde att du valde Broberg?
– Jag har haft en bra dialog med klubben och jag kommer kunna att bo kvar i Sandviken. Jag vill upp i elitserien igen och sättas på prov. I allsvenskan gick väl vissa matcher lite väl enkelt. Det ska bli kul att lära känna laget.

Hur ser du på Broberg som lag?
– De har många fartspelare som går i djupet, och det passar mig perfekt. Jag känner också Fritiof Hagberg sedan tidigare, och vi har spelat tillsammans på mittfältet förut och funnit varandra bra.

Slutligen, när ansluter du till klubben?
– Det blir nu under försäsongen.


Jens Alftin, sportansvarig:
– Härlig mittfältare med ett offensivt driv. Otroligt spelsmart och teknisk. Han har fått en bra utbildning i ungdomsåren i SAIK, och spelat i Peace&Love (Borlänge) senaste säsongen. Vann assistligan i allsvenskan förra säsongen, så det säger väl en hel del. Jag är väldigt nyfiken att få se hans vidare utveckling hos oss.

Huvudpartners

Samarbeten