Nyheter

Inför World Cup med Björn ”Böna” Eriksson

Publicerades den 10 oktober 2018 21:15.

World Cup 2018! Starten på den ”riktiga säsongen” enligt flera, och nog kan många hålla med om att denna cup skiljer sig lite från övriga cuper och träningsmatcher? Bra yttre förhållanden, bra motstånd och en stor titel på spel. Hemsidan har pratat med tränaren Björn ”Böna” Eriksson inför cupen.

Först, sammanfatta World Cup med tre ord!
– Fest, Folk och Bra Bandy

Utvecka!
– Jag är från Ljusdal och där har det varit mycket folk och fest. I Sandviken har det inte varit samma med folk och fest, men däremot extremt bra bandy. Bra förutsättningar, och vi vet vad vi får.

Du har nu varit med laget ett tag, vad är din känsla?
– Vi har jobbat hårt i träning och dragit upp riktlinjer för att ta det framåt. Det känns som vi bygger något som kan bli bra. Jag tänker kontinuitet och att göra rätt saker över tid, så får vi payback. Självklart vill vi vinna varje match vi ställer upp i och resultat krävs i elitidrott. Samtidigt tänker jag mer långsiktigt för att kunna ta nästa kliv i utvecklingen, det var ändå åtta lag som var före oss förra säsongen. Det är ibland en avvägning mellan kortsiktiga resultat och att bygga långsiktighet.

Försäsongen hittills, resultatmässigt inget att klaga på!
– Egentligen är det bara Edsbyn av topplagen vi har mött, och där gjorde vi det bra. Övriga matcher är svårt att dra större slutsatser på. Det är nu i helgen vi får se hur vi står oss mot lite bättre lag.

Vad är era målsättningar med cupen?
– Vi vill fortsätta bygga vidare på vårt spel, och självklart vinna matcherna. Har sett tips där vi tippats som jumbo, men jag tycker vi har alla möjligheter att gå vidare från gruppen.

Hur ser du på era motståndare i gruppen? Baikal, Bollnäs och Sandviken.
– Bollnäs och Sandviken tycker jag att vi har bra koll på, vi vet ungefär hur de brukar spela. Baikal är lite svårare att veta om på förhand. De kom trea i Ryska ligan förra säsongen, men har haft det lite tyngre i Ryska Cupen i år, så jag har svårt att bedöma dem.

Slutligen, läget i laget?
– Dammbro vilar, han behöver några veckor ytterligare innan han är redo för match. I övrigt är alla friska och tillgängliga.

David Hansen    

Dela på Facebook Dela på Twitter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Huvudpartners