Nyheter

William Larsson – ny junior som lyfts upp i A-laget

Publicerades den 13 maj 2018 22:22.

Brobergsfostrade ungdomsspelaren William Larsson, född -00  lyfts in i A-truppen säsong 18/19. 

På Återvändardagen den 12/5 presenterade Broberg att man lyfter upp en ny junior från de egna leden i A-laget:17-årige William Larsson som går andra året på bandygymnasiet i Edsbyn.
”Jag har spelat bandy så länge jag kan minnas – typ 5 års åldern. Hockey lirade jag först men så provade jag bandy och fastnade för den – jag gillar farten! Det roliga med bandy är att det är en lagsport och att det går fort.” Om sig själv som bandyspelare säger William att skridskoåkningen och passningsspelet är hans styrkor.

Att slåss om en plats i a-truppen säger han ska bli spännande och roligt, utmanande; ”A-laget är ju ett mål jag haft och jag ska ge allt för att konkurrera och ta en plats. Konkurrens är roligt – det gäller att våga ta för sig”.
På frågan om vem i A-truppen hans främsta konkurrent är, så tror han främst det står mellan juniorerna men helt klart är att siktet är inställt på att ta en plats i laget; ”För att nå målet ska jag visa på varje träning vad jag går för och att jag vill vara med. Jag kommer ta för mig  – helt klart!”

Spelaransvarig Alftin säger;
”William Larsson är en spelskicklig spelare med bra passningsklubba. Han har bra skott och han är individuellt skicklig. Det är fantastiskt roligt att vi kan lyfta upp ännu en junior från egna led – där vi sedan tidigare har Mathias Hallberg och Jesper Thyrén klara”.

Broberg Bandy    

Dela på Facebook Dela på Twitter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Huvudpartners