Nyheter

Svenne Olsson klar som tränare – i Bollnäs

Publicerades den 9 maj 2018 16:02.

Efter en längre tids funderingar har Svenne beslutat sig för att det blir Bollnäs för honom kommande 2 säsonger.

Så här uttrycker han det själv;
” Det finns en låt “Hur lämnar man den man älskar” som sjungs av Plura och Eldkvarn. Det är en låt som handlar om kärlek… Ungefär så kan man väl sammanfatta min känsla i beslutet att lämna Broberg/Söderhamn Bandy IF.

Efter att ha varit verksam i samma förening 20 år på rad som spelare/ledare och från säsongen 13/14 som anställd i föreningen så har Broberg för mig vart som en enda stor familj med en helt otrolig gemenskap och många är dom spelare som kommit och gått och som alltid sagt att ”i Broberg finns en unik känsla” – jag skulle vilja kalla den familjär.

Mitt beslut grundar sig INTE på schism/besvikelse eller att jag tror mer på den föreningen jag går till, utan den enkla och rätt simpla anledningen är att jag personligen vill jobba som tränare igen och känna på hetluften och den där underbara svettlukten 4-5 kvällar i veckan (lite ironi här..) och att på nära håll jobba med att vinna och förlora samt utveckla spelare och min omgivning men även utveckla mig själv där jag återigen får jobba med mitt ledarskap igen – på ett nyfiket sätt i en helt ny miljö.

Här kommer kärnfrågan: I Broberg har jag jobbat med ledarskap som tränare i sju år med många av dagens spelare och flera av oss har vart lagkamrater långt tidigare samt även vänner vid sidan av planen. Det känns därför inte rätt mot vare sig mig eller dagens spelare att återvända till att träna Broberg igen för denna gång.

När jag blir nostalgisk och tänker tillbaka så har Broberg gett mig enormt mycket som människa/ledare/spelare och jag har jobbat i många olika roller i föreningen MEN det jag främst tar med mig och fått jobba med inom föreningen på slutet som marknads/klubbchef är det NYA Broberg som gått från 7 miljoner och vart skuldsatta till att idag fyra år senare omsätta 9 miljoner och är en frisk modern förening som jobbar med stort samhällsansvar i Söderhamn och med en kanonfin Helsingehus Arena och där ungdomen återigen ser glädje till att åka skridskor och leka på is. Jag är otroligt stolt att få ha varit en del av detta !

Du som tagit dig tiden att läsa ända hit vill jag skicka en uppmaning till: sitt inte hemma och tyck en massa framför internet eller på kafferasten utan hör av dig till föreningen och fråga om du kan få hjälpa till, visa engagemang och var med och påverka vettja, det behöver Broberg och många föreningar och föreningslivet ger enormt mycket glädje, tro mig!

Trots att jag lämnar för en direkt konkurrent så hoppas jag att gemensam respekt finns bland många som tycker att jag sviker men jag vill ni ska veta att jag självklart fortfarande kommer att välja Brobergskassen och självklart betala entré för att stödja Broberg.

Detta beslut kommer inte som en chock för de närmsta inom Broberg och jag har och har haft en mycket bra dialog med styrelsen och ordförande Stefansson (vilken klippa!) och jag har hjälpt föreningen in i det sista med partneravtal samt stöttat Jens Alftin med en del spelarsamtal – allt för ett starkt Broberg ekonomiskt och sportsligt säsongen 18/19!

Sist men inte minst så vill jag tacka ALLA som stått ut med mig genom alla dessa år; ledare, spelare, funktionärer, vaktmästare, sponsorer, supportrar – ingen nämnd och heller ingen glömd.

Jo jag måste fan nämna en person som jag saknar och som på nått sätt symboliserar familjen Broberg; “Paris” Strandlund… jag hoppas och tror du trots allt förstår mig.
Ciao //Svenne”

Från Broberg/Söderhamn Bandy säger ordförande Nisse Stefansson;
”Broberg är naturligtvis oerhört tacksam för den enorma insats Svenne gjort för föreningen i många år. Svenne har, tillsammans med kollegor och övriga funktionärer, utvecklat vår förening så stark att vi står väl rustade för framtiden.

Alla med insikt i bandyns värld vet vilken insats Svenne gör och har gjort för bandyn i allmänhet och Broberg i synnerhet.
Vi önskar Svenne all lycka, med undantag för åtminstone två tillfällen per säsong, på den utvecklingskurs i västerled Broberg nu skickat honom på.
På återseende!”

Broberg Bandy    

Dela på Facebook Dela på Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Huvudpartners