Nyheter

Jesper Thyrén är redo för 2 nya år i gurt!

Publicerades den 4 maj 2018 08:42. Taggar: Bandy Broberg elitserien Söderhamn thyrén

Brobergsfostrade anfallaren Jesper Thyrén har skrivit på för en fortsättning Broberg. Två plus 1 år står det i kontraktet.

Under säsongen 17/18 har 19-årige Thyrén gått sista året på bandygymnasiet i Edsbyn och nu till sommaren tar han den efterlängtade studenten och som han uttrycker det själv ”äntligen kommer jag hem”. Han pluggade (och spelade) i skola, tränade och spelade med Edsbyns P20 under säsongen som gick, samtidigt som han tränade och spelade i elitserien med Broberg; ”det var oerhört tufft, och jag ställde extremt höga krav på mig själv”. Med facit i hand så kanske de var lite för dåligt med återhämtning, med ofta mycket resor till match och ibland match 2 kväller på rad. Men nu är skolan slut och han kommer att helhjärtat kunna satsa på träning och spelet – i Brobergs A-lag; ”Det är skönt att vara tillbaka i moderklubben på riktigt. Jag tror jag kommer utvecklas bäst här och det är skönt att klubben vill satsa på mig.”

De spelare som är klara har redan satt igång att börja träna men Thyrén ligger inte efter för det; ”jag slutade aldrig träna, utan jag har hela tiden haft motivationen och suget att fortsätta”. Målet han har är att vara i ännu bättre form till säsongsstart än i fjol och kraven han ställer på sig själv är förstås fortfarande höga; ”det är ju elitserien, man måste kämpa och ge allt. Jag vill ju spela så mycket som möjligt och göra mitt allra bästa på plan och samla poäng för laget, då krävs det att man ligger i ordentligt.”

Spelaransvarig Jens Alftin säger; ”Thyrén har ett bra skott och han är en hårt arbetande, ambitiös och skridskostark spelare. Han är dessutom en egen produkt och det är mycket viktigt för oss att kunna lyfta fram. Vi ser fram emot att se honom fortsätta utvecklas den här säsongen.”

Broberg Bandy    Broberg Bandy

Dela på Facebook Dela på Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Huvudpartners