Nyheter

Hampus Lindén valde Broberg

Publicerades den 29 maj 2018 19:46.

Den sista pusselbiten i lagbygget 2018/2019 är nu på plats. Brobergs sportansvarige Jens Alftin har hittat en ersättare till Max Bergström, och det är Hampus Lindén.

Hampus är född 1997 och har spelat den senaste säsongen med Peace&Love i Borlänge, men har Katrineholm som moderklubb. Han är även född och uppvuxen i den sörmländska bandymetropolen Katrineholm. Sitt bandykunnande har han utvecklat i Katrineholm några säsonger kombinerat med bandygymnasiet i Edsbyn och spel i Edsbyns P20. Hemsidan har ikväll pratat med Hampus om hans framtidsplaner och sin roll i Broberg.

Berätta lite om dig själv som person!
– Jag är ganska lugn och trygg och är lättsam och öppen.

Och hur ser du på dig själv som målvakt, vilka är dina styrkor?
– Min spelstil är väl ganska behärskande och positionsspelet är nog min främsta styrka. Jag försöker alltid stå rätt placerad.

Har du alltid varit målvakt?
– Ja, har någon match i sjumanna, men annars har jag alltid stått i målet.

Hur har frågan om Broberg dykt upp?
– Jag har pratat med en del klubbar, men Broberg lät mest intressant. Det var Svenne som tog kontakten tidigare innan han blev klar för Bollnäs. Jag känner Jesper Thyrén sedan bandygymnasiet i Edsbyn och har pratat en del med honom om Broberg, så det kändes rätt för mig. Det känns som ett rätt kliv för mig i min utveckling när jag vill spela elitbandy. Dessutom har Broberg riktigt bra träningsförutsättningar med den nya hallen.

Vad känner du till om laget?
– Det är bara Jesper Thyrén jag känner, sen har jag också lite koll på Edvin Wigren. Har sett en del matcher med Broberg, framförallt när jag gick gymnasiet i Edsbyn. Broberg är ett starkt lag som är svåra att möta.

Du kommer att kriga om en plats tillsammans med Henrik Rehnvall. Hur ser du på det?
– Henrik är en riktigt bra målvakt och hans förra säsong var väldigt bra. Men det är stimulerande att få träna tillsammans med en elitmålvakt.

Och nu finns även en målvakt i ledarstaben genom Dennis Wasberg!
– Ja, det är också såklart bra.

När ansluter du till laget och Söderhamn?
– Har pratat lite med Jens om lägenhet och jobb, så det skulle nog lösa sig. Men planen är att ansluta till laget efter juliuppehållet.

 

Jens Alftin säger så här om nyförvärvet:
– Oerhört glädjande att knyta till sig en ung målvakt med lite allsvensk rutin från Peace&Love i Borlänge som dessutom har blivit riktigt bra skolad genom bandygymnasiet i Edsbyn. Viktigt för oss att få in en ung målvakt som vill skaffa sig elitserierutin. Det har funnits en del målvakter ute på transfermarknaden, men det känns bra att knyta till sig en målvakt som man kan bygga något långsiktigt med.Dessutom är det roligt att Hampus och hans flickvän vill flytta till Söderhamn och jobba här.

 

Vi hälsar Hampus Lindén varmt välkommen till Broberg och Söderhamn!

David Hansen    


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners