Nyheter

Klart: P15-VM avgörs i Söderhamn!

Publicerades den 10 mars 2018 07:10. Taggar: Bandy Helsingehus landslag P15 Söderhamn turnering ungdom

I slutet av mars avgörs P15-VM att i nybyggda Helsingehus Arena, Söderhamn.
SWEDBANK bjuder samtliga besökare på fri entré alla matcher under hela turneringen.

Matcherna rapporteras på www.elitrapport.se och resultaten visas på Brobergs Facebook & Instagram.

Mästerskapet var planerat att spelas 26-28 januari i Minneapolis. Det ryska laget fick dock inga visum för inresa till USA och därför arrangeras VM i Sverige istället. Mästerskapet kommer att spelas 22-24 mars i Söderhamn. Deltar gör P15-landslagen från Sverige, Ryssland, Finland och USA. P15-VM arrangeras i samarbete med Swedbank och Sparbanksstiftelsen i Söderhamn.

– Vi åtar oss med glädje att arrangera detta mästerskap i Sverige. Det är roligt att kunna lägga ett VM i Söderhamns nya bandyhall. Broberg visade under herrarnas fyrnationsturnering i december att de är en väldigt duktig arrangör, säger Bandyförbundets ordförande Stig Bertilsson.

Broberg/Söderhamn Bandys ordförande Nisse Stefansson är glad även han över den utveckling som sker i och med att föreningen kan ha sin bandyverksamhet inom väggar och tak; ”Det är helt fantastiskt att ha möjlighet att arrangera först en 4-nationsturnering för herrar och så en VM-turnering i Helsingehus Arena – dessutom under bandyhallens första år! Det finns dessutom ett stort tryck från andra föreningar att förlägga träningsläger och liknande här i Söderhamn och det är vi glada för att kunna erbjuda, både för bandyns och för turismens skull. Genom att arrangera detta ungdoms-VM hoppas vi fler ungdomar blir nyfikna på den snabba och häftiga lagsport som bandyn är.”

Spelschema P15/Games schedule for boys 15 WCH
Thursday 22/3
11.00 Sverige – Finland
13.30 USA – Ryssland
17.30 Invigning
18.00 Sverige – Ryssland
20.30 Finland – USA

Friday 23/3
10.00 Sverige – USA
12.30 Ryssland – Finland
17.00 Semifinal 1
19.30 Semifinal 2

Saturday 24/3
11.00 Bronzegame (2*35min)
14.00 FINAL (2*35 min)

Matcherna spelas 2*30 minuter.

Från Söderhamns kommuns sida tycker man att det är väldigt roligt att Söderhamn får förtroendet att stå värd för P15-VM 2018; ”Vi hoppas och tror att förutsättningarna med vår nya hall och Hällåsens närliggande utrymmen ska ge de bästa sportsliga förutsättningarna. Vidare är söderhamnarna som vanligt redo att stolt visa upp sin stad och att bjuda på ett värdskap i toppklass. Vi hälsar samtliga deltagande nationer varmt välkomna till Hällåsen och Söderhamn”, säger Niclas Brodin, fritidschef i Söderhamns kommun.

29 spelare deltog på P15-landslagets läger i Västerås i januari

Swedbank bjuder samtliga besökare på entrén till hela VM-turneringen.

 

 

Broberg Bandy    

Dela på Facebook Dela på Twitter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Huvudpartners