Nyheter

Inför Vetlanda-Broberg med Magnus Fryklund

Publicerades den 17 januari 2018 21:55.

Hemsidan pratar med kapten Magnus Fryklund inför smålandstrippen.

Det är en dryg vecka sedan Broberg senast spelade en seriematch. Hur har ni använt den tiden?

-Vi har tränat på. Först torsdag, fredag och sedan måndag och tisdag efter en ledig helg. Det har varit ordinarie träning kryddat med en del styrkepass. Vi kör sedan matchträning på torsdag kväll.

Kan det ha gnuggats en del på hörnvarianter?

-Faktiskt inte! Vi körde absolut ingen hörnträning inför Tellusmatchen och då stänkte vi in två hörnor, så vi kör likadant inför Vetlandamatchen….

Nu väntar som sagt Vetlanda. Den ”dynamiska duon” Andersson/Löfstedt levererade sju kassar mot Bajen senast på Zinken. Hur riskminimerar man mot den duon?

-Det gäller naturligtvis att ha stenkoll på dom, främst när Jocke kommer i djupet. Det har ju blivit svårare nu när laget spelar på fler spelare än tidigare upplagor och det är nog en viktig förklaring till varför dom kan leverera så bra som dom gör.

Hur ser en förväntad matchbild ut? Kommer Vetlanda att gruppera laget lika defensivt som t ex senast här i Helsingehus Arena, eller tror du på en offensivare positionering av laget?

-Jag misstänker att dom ser lika ut hemma i sin arena och att dom vill stöta framåt från dom bakre leden. Vi måste agera utifrån förutsättningarna och gå rätt i vårt offensiva spel, samtidigt vet vi att det går undan när dom ställer om.

Är vi överens om att matchen är ett utomordentligt tillfälle att bättra på Gurts bortastatistik?

-Ja, absolut! Vi har ju inte tagit någon tvåpoängare på bortais ännu och nu räcker det knappast med att kryssa längre – så vi måste gå för vinst!!

Hemsidan tackar # 84 för pratstunden mellan läggningsbestyr och snöskottning. Vi skickar med en kraftfull förhoppning om tvåpoängaren och att firma Andersson/Löfstedt får gå tomhänta hem på fredagskvällen. Kom igen Gurt!

Stefan Blomquist

Hans Ivarsson    Hans Ivarsson


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners