Nyheter

Inför Broberg-Villa med Jesper Thyrén

Publicerades den 27 december 2017 22:00.

Mellandagsbandy i Helsingehus Arena och Villa står för motståndet. Inte ett av de lättaste motstånden alltså, men en inspirerande uppgift. Hemsidan har ringt upp junioren Jesper Thyrén inför matchen.

Först Jesper, lite om din roll i laget?
– Den har förändrats en del efter tränarbytet faktiskt. Jens (Alftin) har gett mig en större roll och mer ansvar. Så min uppgift är väl att kriga på och skapa lägen.

Hur ser du på speltiden?
– Jag tycker jag får bra med speltid, speciellt de senaste matcherna.

Jag antar att skillnaden mellan juniorbandy och elitbandy är stor!
– Ja verkligen. Jag har spelat P18 Elit och skillnaden därifrån till Elitserien är stor. Kanske något mindre skillnad från P20 Elit som jag spelar denna säsong med Edsbyn, men ändå stor skillnad.

Vad skulle du säga är de största skillnaderna?
– Framförallt farten. Det är större killar att möta och ett annat spel.

Om du skulle beskriva dig själv som bandyspelare?
– Den frågan är alltid svår att svara på, men jag ska försöka. Jag ser mig som en jämn spelare med skaplig skridskoåkning och passningsspel. Starkast i offensiven.

Är du en utpräglad forward, eller kan du tänka dig spela på mittfältet också?
– Jag var faktiskt alltid mittfältare innan jag flyttade till Edsbyn. Jag gillar att ha mycket boll, så kan absolut spela på mittfältet. Jag ser mig främst som en offensiv spelare, men både forward och mittfält fungerar…

De senaste matcherna upplever jag ett bättre spel och mer energi från Broberg!
Jag kan bara hålla med. Från matchen mot Hammarby borta med undantag för gårdagen i Sandviken. Vi har fått energi från spelet och har bestämt oss. Varenda liten grej ska vara energi och pondus.

Om vi tar något ord om gårdagen i Sandviken. Att hemmalaget var ohotade i segern är svårt att säga emot, men vad gör att ni inte når upp i er nivå?
– Det var framförallt energin som saknades tycker jag. Det går inte att spela på 70 % av sin nivå när man möter ett så bra lag som SAIK.

Vi blickar framåt, Villa imorgon!
– Villa är ett duktigt lag med många individuellt skickliga spelare. Deras spelstil påminner något om SAIK, tycker jag. De skapar mycket och spelar snabbt.

Vad fäller avgörandet till er fördel?
– Vi måste upp med jobb och energi igen. Stå upp och göra allt vi kan till 110 %. Då har vi alla chanser i världen att vinna matchen.

Villa som lag med många individuellt skickliga spelare som du säger, några särskilda som publiken bör hålla ögonen på?
– Inte någon speciell, bättre de håller ögonen på oss istället…

Läget i laget?
– Bra, bara positivt!

David Hansen    


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners