Verksamhetsåret 16/17

Publicerades den 22 augusti 2017 11:38

Broberg Bandy    

Måndag den 21/8-17 höll föreningen årsmöte i Klubbstugan på Hällåsen.
Ett 30-tal medlemmar hade samlats i Klubbstugan för att delta.

På mötet antogs bland annat föreningens verksamhetsberättelse för 2016/2017 (nedan följer utdrag):
”Med detta årsmöte kan Broberg/Söderhamn Bandy IF lägga ytterligare ett verksamhetsår till handlingarna. Ett verksamhetsår som har inneburit att föreningen kunde se de första efterlängtade spadtagen till vår eftertraktade bandyhall, vilken idag nästan är färdig för att tas i bruk. Detta efter att Kommunfullmäktige slutgiltigt beslutat om att förlägga hallen över den gamla ispisten.

Broberg/Söderhamn inledde verksamhetsåret med det numera traditionsrika Brobergsloppet som gick av stapeln i samband med Återvändardagen som Broberg arrangerade för andra året. En gratis familjedag med musikuppträdande och aktiviteter, utställare från föreningslivet och företag i Söderhamn, och många besökare i det kanonfina vädret. Vi uppskattar antalet besökare till några tusen personer.

I enlighet med föreningens värdegrund om allas lika värde, deltog Broberg med 20-tal personer i Söderhamn Pride, något som även det har blivit en tradition.

I mitten av juli anordnade föreningen för första gången en aktivitetsvecka med namnet ”Sommarkul” för 50 st barn och ungdomar i åldrarna 8 till 12 år. Hämtning, lämning, lek- & sportaktiviteter stod på agendan och föreningen bjöd också på lunch och mellanmål till barnen. En uppskattad aktivitet som bidrog till det ständigt pågående integrationsarbetet i föreningen.

Engagemang med aktivitet och insamling för ”Världens Barn” genom P4 Sveriges Radio.

I början av augusti så anordnades den sedvanliga ”Brobergsgolfen”, som fortsätter vara den största individuella golftävlingen med flest deltagare i Söderhamn. Detta år stod Brobergs unge spelaren Mathias Hallberg som slutlig segrare.

En lördagsaktivitet på E-center där ungdom och elit sålde bröd, lirade och pratade bandy med besökare var också välbesökt och uppskattad. Under Luciamarknaden i Sandarne gjordes aktivitet.

En stor och viktig del i Brobergs integrationsarbete startade upp i december, då föreningen genomförde ”Skridskofritids” – ett projekt som delvis finansierades via integrationsmedel från Söderhamns Kommun. Resursenheten REDO involverades också i projektet. Broberg köpte in utlåningsutrustning i form av skridskor och hjälmar i blandade storlekar och vid sju tillfällen hämtade och lämnade föreningen elever från Trönöskolan, Vågbroskolan, Stenberga särskola, Norrtullsskolan, Stentägten och Vågbro Campus för att deras elever skulle kunna prova på skridskoåkning och bandy. De serverades mellanmål och fick hjälp med utrustning och deltog efter sina olika förutsättningar tillsammans med föreningen på isen. Ca 320 -350 barn åkte skridskor på Skridskofritids.

Under 10-tal tillfällen har Staffangymnasiets IM-program tillsammans med spelare från Brobergs representationslag åkt skridskor och provat på bandy – tack vare utlåningsutrustningen.

Flertalet skolor och andra föreningar och grupper har under säsongen hört av sig för att låna utrustning till friluftsdagar/gympalektioner och andra tillfällen vilket vi ser som oerhört positivt.

Tillsammans med Rädda Barnen i Söderhamn har vi deltagit med aktiviteter på campus i Vågbro.
Broberg var ute på skolor och lirade landbandy på raster vid några tillfällen under året.

SM-veckan vinter anordnades i Söderhamn och Broberg ställde upp med funktionärsarbete, ca 120 pers.

Schools´Out är en drogfri skolavslutningsdag/kväll där föreningen ställde upp med funktionärsarbete 20 pers.

Brobergsdansmed ”mogendans/styrdans” anordnar föreningen återkommande på Kulturens Hus, närmare bestämt 7 st under verksamhetsåret.

Ser vi till det rent bandymässiga så var föreningen representerade med 4 årskullar från U9-U-18 samt Skridskokul för de yngsta. I slutet på säsongen formades början till ett U7. Till detta skall läggas elitlaget, division 1 och bandyverksamhet för flickor i blandad ålder.
Föreningen ser med tillfredsställelse att ”Skridskokul” hela tiden utvecklas.
Ett stort utvecklingsområde för framtiden är ungdomsverksamheten och att bandy ska vara en verksamhet för alla. Under året har ungdomsledare från samtliga ungdomslag och spelare från U18 arbetat med Rädda Barnens projekt High Five. Föreningen ser det som viktigt att vara med och bidra till att skapa förutsättningar för en trygg idrotts om är fri från mobbning, kränkningar och diskriminering.

Ser vi till elitverksamheten, så kunde vi hälsa Ola Grönberg välkommen som ny huvudtränare, medan Joel Wigren anslöt från Sirius och Max Bergström återkom från ett par år i Borlänge. Efter fjolårets missade slutspel, så kunde vi åter räkna in en plats bland de 8 främsta. Väl i slutspelet blev dock det blivande mästarlaget Edsbyn för svåra i kvartsfinalens 4:e omgång.

Styrelsen har under året haft nio protokollförda sammanträden, till dessa skall läggas veckovisa lunchträffar. Med dessa rader tackar den avgående styrelsen för detta år och önskar den tillträdande styrelsen all lycka i arbetet med att fortsätta utveckla föreningen till en året-runt-förening och där den nya hallen kommer att bli det naturliga navet i detta arbete.”

En styrelse valdes för verksamhetsår 17/18 och sammansättningen ser ut som följer;
Nils Stefansson, ordförande
Hans Hammarström
Per Tapper
Lennart Jansson
Christer Svensson
Erik Andersson
Roland Engman
Peter Fryklund
Hans-Olov Jonsson
Annica Borgman (suppl)
Bengt Jonsson (suppl)
Louise Bergström (suppl)
Carina Redin (suppl)
Leif Pantzare (suppl)

Huvudpartners

Samarbeten