Nyheter

Broberg/Söderhamn Bandy har sorg.

Publicerades den 13 augusti 2017 20:49. Taggar: Bandy Broberg Dallas Söderhamn

Broberg/Söderhamn Bandy har sorg. Göran ”Dallas” Sedvall har avlidit, efter en tids sjukdom.

”Dallas” var spelaren som mer eller mindre personifierade Broberg under 60- och 70-talet och som var en stor del i att laget tog SM-guld 1963, 1964, 1976 och vid det senaste guldet 1977. Dallas var spelaren som var populär långt utanför Faxevallens staket, och hade även högt renommé i dåvarande Sovjetunionen efter sina insatser i sina dryga 50-talet landskamper för A-landslaget.

Dallas var Broberg trogen under större delen av sin karriär, bortsett från några korta visiter i Falu BS och Mjölby. Och han är troligen den bandyspelare som mest av alla förknippas med Broberg. Han har även ärats med utmärkelserna ”Stor grabb” och valdes 2014 in i bandyns ”Hall of Fame”. Det kommunala fastighetsbolaget Faxeholmen ärade honom nyligen med att namnge sitt nyproducerade bostadsområde på f.d. Faxevallen till ”Kvarteret Dallas”.

På sin övriga fritid gillade Dallas, förutom att umgås med sin familj, att fiska. Där har det återberättats om flera fisketurer med rejäl fångstlycka. Även travet följde han noggrant och lämnade gärna in en V75:a då och då.

Som den lysande bandystjärnan han var på himmelen, så hoppas vi att han nu i sin himmel får tid för såväl bandy, som travet och fisket.

Våra tankar går främst till hans familj i denna svåra stund. Minnet av Göran ”Dallas” Sedvall kommer för alltid att leva vidare i vår förening.

Tack för allt, Dallas!

Vila i frid.

 

Broberg/Söderhamn Bandy

Broberg Bandy    


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners