Nyheter

Rehnvall är tillbaka i målet – täcker upp för Wasberg

Publicerades den 12 juni 2017 12:40. Taggar: Bandy Broberg Rehnvall Söderhamn

Rehnvall spelade i Broberg säsongerna 14/15 och 15/16 och var en populär spelare både i laget och bland supportrarna. Den senare säsongen utgjorde han en stor konkurrens till målvaktskollegan Dennis Wasberg, där Rehnvall vaktade målet i 11 matcher och Wasberg 15. Nu är han tillbaka och täcker upp för Wasberg.

Inför säsong 16/17 valde föreningen att satsa på hemvändaren Max Bergström att vakta målet jämte Wasberg och det slutade med att 31-årige Rehnvall till sist stod utan kontrakt; ”det var tråkigt just då, men jag har hållit igång och tränat själv 5-7 dagar i veckan så jag är i bra form och det ska bli j*kligt kul att spela. Broberg har ett spännande lag och dessutom är det inomhus nu, så det kommer bli riktigt bra”, säger han.
Ett snabbt inhopp i klubben (på bänken) blev det ändå för Rehnvall i slutet på säsong 16/17, i den 4:e kvartsfinalmatchen mot Edsbyn hemma på Hällåsen, efter att Wasberg åkt på en skada i axeln matchen innan (länk till Bandypuls) och Broberg behövde en reservmålvakt till Bergström; ”det var häftigt att åka in på Hällåsen igen. Många fina kommentarer från supporterhåll också och det uppskattar jag”.
Nu är Rehnvall tillbaka och kommer konkurrera med Bergström om att vakta Brobergs mål kommande säsong; ”jag kommer göra så gott jag kan för att få spela så mycket som möjligt. Planen är att hålla en jämn hög nivå och göra så få misstag som möjligt. Jag har ju träffat och tränat med Max och vet att han är duktig och har utvecklats som målvakt så jag kommer göra allt för att utmana honom”, säger han.
Anledningen till att Wasberg inte kommer stå, är att han väntar på en operation inom kort; ”jag ska operera axeln nu i juni och rehabtiden är mellan 4-6 mån”, säger Wasberg, ”jag hoppas på kort rehabtid så jag kommer tillbaka fort, det är mitt mål och fokus just nu”.

Om Rehnvall:
Hustru, 2 barn. Bor utanför Kilafors.
Tidigare klubbar: Skutskär, Rättvik, Bollnäs GoIF, Broberg/Söderhamn.

Jens Alftin för Brobergs sportkommitté kommentar:
”Vi behöver täcka upp för Wasberg och det självklara valet var att ta kontakt med Rehnvall. Han är en jättebra målvakt – rutinerad, otroligt bra på närspel och utkast. Han täcker definitivt upp för Dennis kompetens. Vi är tacksamma att Rehnvall tackat ja till att hoppa in nu och täcka upp”.

Broberg Bandy    

Dela på Facebook Dela på Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Huvudpartners