Nyheter

Tre unga förmågor i Brobergs A-lag

Publicerades den 28 april 2017 14:53. Taggar: Bandy Broberg elitserien ungdom

Säsongen 17/18 har Broberg valt att satsa vidare på tre unga egna förmågor till A-truppen; Hallberg, Holgersson och Thyrén.

Mathias Hallberg#8, junioren född-00 som ingick i A-truppen säsongen 16/17 har också förlängt med Broberg. Det blev en hel del (19) spelade matcher säsongen som gick och även en assist skrevs in på 16-årige Hallbergs spelarkonto. Kommande säsong ser Hallberg fram emot att fortsätta spela och utvecklas med A-laget.

Albin Holgersson#19, född-01, ingick också i A-laget säsongen 16/17, och  spelade matcher med Div 1 och P18. I år kommer 15-årige Holgersson fortsätta träna med A-laget och han hoppas på att få spela sin första elitseriematch i Brobergs A-lag.

Söderhamnskillen Jesper Thyrén med rötterna i Trönö, har spelat bandy sen 7-års åldern, och han har alltid varit en sportig kille med många aktiviteter på gång: fotboll, längdskidor – allt möjligt! Jesper, född -99, är en egen ”produkt” som just nu går andra året på bandygymnasium i Edsbyn. Han ser sig själv som ”ganska jämn”, med bra skridskoåkning, spelsinne och teknik. Om var han trivs bäst på planen säger han att ”jag spelar där tränaren säger att jag ska vara”, men tillägger att favoritposition är på den offensiva delen; ”jag vill gärna ha mycket boll”.
Eftersom Jesper går bandygym i Edsbyn så kommer han kombinera spel med deras P20-lag med träning och spel i A-laget i Broberg.
Han är redan bekant med de allra flesta av spelarna i Brobergs A-lag då han tränade tillsammans med dem nästan hela försäsongen; ”det är bra killar i laget, och det känns häftigt att få chansen nu och i rätt tidpunkt för det är mycket bra på gång i Broberg med hall och allt. Att bli del av A-laget är för 18-årige Jesper en stor händelse; ”Det är det här som har varit målet – att få vara med i A-laget”.
Hans målsättning för spel i A-laget kommande säsong är just att få spela nån match och att utvecklas så mycket som möjligt, även om han ser en stor vinning i att ”bara” få vara med och träna med laget. Hans tröjnummer blir #27.

Sportkommitténs kommentar: ”Vi är glada att det fylls på med spelare från de egna leden.  Vi är mycket glada att kunna erbjuda unga ”egna” spelare plats i Brobergs A-trupp nästa säsong, och det är ett led i föreningens självklara strategi att fostra egna bandyspelare. Vi ser stor framtida utvecklingspotential i Jesper, Mattias och Albin och det känns riktigt skoj att våra “junisar” i år är tre Söderhamnskillar födda -99,-00,-01″.

 

Broberg Bandy    Broberg Bandy


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners