Nyheter

Moisala#46, har skrivit på för Broberg/Söderhamn

Publicerades den 12 april 2017 13:16. Taggar: Bandy Broberg elitserien Hällåsen moisala Söderhamn

Ilari Moisala, publikfavoriten med #46 på ryggen är tillbaka i Broberg/Söderhamn Bandy!

32-årige Moisala har skrivit på för 1 år i Broberg/Söderhamn där han senast spelade säsongerna 11/12 till 14/15. Han lämnade klubben för spel i Vänersborg säsongen 15/16 men kommer närmast från ryska Volga där han fick förverkliga sin dröm: att spela bandy i ryska ligan.

Hur har din tid varit sen du lämnade Broberg?
– Det har varit bra, jag har lärt mig jättemycket de här 2 åren det var det jag hade hoppades på när jag flyttade. Jag har alltid gillat Broberg, men efter 4 år så kände jag att jag kanske behövde prova något nytt. Det blev då först ett år i Vänersborg sen ett år i ryska Volga. Det har varit min dröm att spela bandy i Ryssland och min tid där var annorlunda och spännande! Det var mycket träning, det var proffsigt och jag har utvecklats bra. Vi tränade 3 ggr/dag under försäsongen, sen när matcher och cuper började så var det ”lugnare”.
Det var rätt beslut jag tog att åka iväg och prova något nytt, men nu känns det väldigt bra att komma tillbaka och spela i Broberg. Söderhamn har känts som mitt ”hemma” i Sverige.

Beskriv din relation till Broberg…
-Ja, som jag sa så Söderhamn känns som hemma. Broberg var mitt första lag i Sverige, alla var jättesnälla i laget och jag blev väl omhändertagen. Jag fick min bandymentor då i Svenne (Olsson) som blev en vän och var ett enormt stöd för min utveckling bandymässigt. Jag känner många i laget och utanför bandyn, och vi har hållit kontakten hela tiden. Mina gamla lagkamrater hörde av sig även fast jag slutat och det känns bra. Fryklund, Redin, Arkhipkin och många fler har ställt upp hela tiden och det tycker jag är häftigt.

Vilka är dina styrkor som bandyspelare?
-Haha, jag är en bra defensiv spelare, bra fysiskt och stabil. Bollkontroll och passningsspelare. Snabb att läsa spelet och snabb på skridskor. Jag spelar oftast libero eller back, det spelar ingen roll, jag trivs lika bra på bägge positionerna och är där tränaren vill att jag ska vara.

Hur laddar du inför match?
-Med att ta det lugnt och lyssna på musik. Direkt innan match är det upp på 150% sen full fart.

Om att komma tillbaka till laget – hur går dina tankar?
-Det känns jättebra att komma tillbaka till Broberg och Söderhamn. Det kommer finnas en bandyhall med möjlighet att träna utan att vädret spelar någon roll, det är nya spelare och mina gamla lagkamrater. Laget har visat bra styrka förra säsongen och jag vill komma tillbaka nu och hjälpa laget och bidra till framgång.

Och förväntningarna på kommande säsong…
-Att visa riktigt bra bandy för publiken och att ta nästa steg med laget. Vi ska inte fastna i kvarten utan gå vidare. Vi kommer spela rolig och bra bandy, och det är minst semifinal. Jag har aldrig kommit längre än till kvartsfinal vare sig i Sverige eller Ryssland så jag hungrig nu.

När går flyttlasset?
-I augusti någon gång.

Varmt välkommen tillbaka Moisala!
-Tack så jättemycket!

Namn: Ilari Moisala.
Ålder: 32 år.
Familj: Sambo och dotter på 3 månader.
Karriär: OLS Uleåborg, HIFK Helsingfors 10/11, Broberg/Söderhamn 11/12 – 14/15, Vänersborg 15/16, ryska Volga 16/17.
Meriter: Moisala har spelat 7 säsonger i finska landslaget och har hunnit med; silver 2010, brons 2012, silver 2016, brons 2017.

Sportkommittén säger så här om värvningen av Moisala:
”Helt fantastiskt att ännu en spelare väljer att komma tillbaka till oss efter att han varit ute å byggt på sig nya erfarenheter och rutin. Moisala är inte ”bara” en försvarsspelare som är duktig i det defensiva utan även en spelare som har en bra blick i det offensiva spelet. En modern tvåvägsspelare.
Vilken ”silly season” vi haft; vi har fyllt på med spelare i alla lagdelar, spelare med rutin från stora matcher, internationella erfarenheter som ska blandas med en befintlig trupp och som är enormt sugna på att ta ytterligare kliv.
Glad påsk alla Brobergssupportrar”, hälsar Broberg/Söderhamn Bandys sportkommitté genom Jens Alftin.

Spelbild säsongen 2014

Broberg Bandy    Broberg Bandy


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners