Nyheter

Fryklund#84 förlänger med Broberg/Söderhamn

Publicerades den 6 april 2017 13:08. Taggar: Bandy Broberg fryklund Söderhamn

Magnus Fryklund, 32 år, har förlängt sitt kontrakt med klubben. Han spelar på backposition och de senaste 5 åren har han varit lagkapten i Broberg/Söderhamn Bandy.

Fryklund med nummer #84 på ryggen har varit trogen bandyn i Söderhamn hela livet; ”Jag började åka skridskor med farfar Olle (Olle Fryklund, känd Brobergsprofil) som 3-åring och sen har det fortsatt…” Från början spelade han mittfält/forward sen forward under en säsong med Wallvik Bandy. När han blev upplockad i Brobergs A-lag som junior blev han placerad som deff mitt; ”det är väl från den tiden ryktet om att jag är en hård spelare kommer, nu för tiden är jag snarare för snäll”, skrattar han.
På frågan hur det kommer sig att han varit Söderhamn trogen alla år är svaret rätt enkelt; ”Jag brinner för att Broberg ska ta sig vidare och jag vill vara med på resan. Det vore hemskt att gå vidare och om jag inte skulle få fira framgångar med laget i mitt hjärta”.

En morot för fortsatt spel, förutom att han har mycket kvar att ge, är att det känns väldigt inspirerande framförallt med hallen och vad de som lag kan åstadkomma med förutsättningarna som den ger; ”Nu är det att jobba ännu hårdare, det kommer inte automatiskt framgång med en hall.” För det har varit många turer kring bandyhallsbygget i Söderhamn genom åren, och kapten Fryklund har väntat och hoppats i 10 år på att det ska hända och nu är det verkligen på gång; ”Spaden är i backen så nu är det upp till oss att göra jobbet och gör vi det så kan vi gå hur långt som helst!”

Att föreningen fortsätter utveckla verksamheten ser han som mycket positivt och han är inte den som drar sig för att sluta upp även på sidan om bandyplan; ”för att föreningen ska funka så måste vi alla hjälpas åt, så är det. Vi har många sociala engagemang, skridskofritids var ju kanon för alla barn som var med och sommaraktiviteter för barn. Hela föreningen är ett lag och man ställer ju upp så gott man kan och jag har tur som har så bra stöd hemifrån av min familj”.

#84:an ser fram emot den kommande säsongen och avslutar med en hälsning till publiken och Brobergs samarbetspartners;”jag hoppas vi får bra stöd och att alla sluter upp på den nya resan i bandyhallen. Att man ser att det är ”Söderhamns hall” och inte vara Brobergs hall. Vi är ju en del av Söderhamn och vi försöker göra vårt bästa för att marknadsföra stan, och jag hoppas så många som möjligt sluter upp på oss nu”.

Brobergs Sportkommitté säger om förlängningen att: ”Fryklund är en kulturbärare som är skridskostark, tuff och rejäl. Han fyller sin plats i laget”.

Broberg Bandy    


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners