Nyheter

Inför TB Västerås-Broberg med Robin Redin

Publicerades den 19 januari 2017 22:02.

Det var nästan en vecka sedan det var match senast. En vecka som Broberg använt till träning och rehabilitering för att vara optimalt förberedda för helgens matcher mot de båda Västerås-lagen. Först ut är alltså en bortamatch mot TB Västerås, i ABB Arena på fredagskvällen. Vi har ringt upp försvarsspelaren, och liberovikarien, Robin Redin inför matchen.

Liberovikarie, hur har det varit?
– Det var lite ovant i början, men jag kom mer och mer in i det. Det var några lärorika matcher.

Ska Magnus Fryklund känna sig hotad, eller är det på backen du hör hemma?
– Jag trivs helt klart bäst som back…

Vad tycker du är den största skillnaden mellan att spela libero och back?
– Som libero får man hålla ihop försvaret på ett annat sätt och styra mer i spelet. Som back går man upp och bryter oftare.

Senaste matchen mot Bollnäs, en kämpainsats som gav en poäng?
– Jo, det kan man lugnt säga. Vi kämpade till oss en poäng. Vi är väl bättre i den andra halvleken än i den första, men vi får in två slumpmål.

Från sidan tycker jag ni visar upp ett större tålamod i ert spel jämfört med tidigare!
– Att ha tålamod är något vi pratat om varje år jag spelat bandy i Broberg. Men det är bra att det syns, även om jag tycker vi kan förbättra det ytterligare.

Nu har ni fått lite tid för träning sedan senaste matchen. Hur har ni använt det?
– Vi har tränat på måndag, tisdag och onsdag. Ikväll torsdag fick vi träningsledigt.  Men det har varit bra för våra skador också att få lite tid mellan matcherna.

Jag antar att träningarna skiljer sig en del när det är en vecka mellan matcherna jämfört med när det är match varannan dag!
– Ja, när matcherna är tätt så tränar vi inte så mycket. Då handlar det mest om att ”åka av oss” matchen innan. När det är längre mellan matcherna får vi mer tid att verkligen träna.

Vad har varit era mål med träningen?
– Det har väl handlat om att nöta på vissa detaljer och hålla matchtempot uppe.

Tillberga imorgon då. Hur skulle du beskriva dem som lag?
– De har bra fart och spelar en frejdig bandy. Spelare som jag vill nämna är Jimmy Jansson och Robin Andersson som styr det mesta. Men vi går helt klart för seger imorgon!

Om man tittar i statistiken ser det ut som Tillberga är olika lag hemma och borta. Hemma har de bl.a. besegrat både Västerås SK (visserligen samma hemmaarena) och Edsbyns IF.
– Jag har inte tänkt på det, vi har bara mött dem hemma. Men som du säger har de ”spöat storlag” hemma, och nu senast även Vetlanda. Det är ingen lätt uppgift att möta dem.

Slutligen, läget i laget?
– Alla är tillgängliga!

David Hansen    


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners