Samarbete mellan Broberg/Söderhamn Bandy IF och GAPF

Publicerades den 20 december 2016 13:12

Broberg Bandy    GAPF

Som ett led i föreningens värdegrundsarbete vars viktigaste beståndsdel är människors lika värde har Broberg/Söderhamn Bandy IF inlett ett samarbete med GAPF (Glöm Aldrig Pela och Fadime) i deras arbete mot hedersrelaterat våld.

Föreningen markerar detta genom att bära GAPF:s logotype på representationslagets matchställ. Härutöver kommer föreningens medlemmar erbjudas information och utbildning rörande GAPF:s arbete.

Riksorganisationen GAPF är en politiskt och religiöst obunden sekulär och ideell förening som arbetar mot hedersrelaterat våld och förtryck.

Sara Mohammad (grundare av GAPF) har delgivit följande kommentar till samarbetet;
”Det går inte att med ord beskriva den tacksamhet vi känner gentemot styrelsen och alla spelare i Broberg/Söderhamn Bandy IF som så rakryggat valt att stå upp för allas lika värdighet. Idrotten, som ska förbrödra och skapa gemenskap, är oåtkomlig för de ungdomar som drömmer om att få delta i fysiska aktiviteter då det förvägras av föräldrar och indirekt av ett samhälle som står handfallet inför fenomenet hedersvåldskultur. Vi önskar att kunskapen om hedersvåldets värderingar och dess fysiska och psykiska konsekvenser når alla beslutsfattare i samhället för de utsattas framtid”.

Söderhamn 2016-12-20

Nils Stefansson
Ordförande Broberg/Söderhamn Bandy IF – Glädje, fart och hjärta

Huvudpartners

Samarbeten